Nyhet

Floyd ”Money” Mayweather stäms för misshandel av två av sina elever

Mayweather: Killarna här slåss till döden. Det är inte rätt, men det är ”Dog House” regler.

Boxningsstjärnan Floyd ”Money” Mayweather är ute på hal is.

I upptakten till ”Mayweather vs. Maidana 2” släpptes en promotionsvideo där den obesegrade boxaren Floyd Mayweather bland annat visade upp när han coachar ett träningspass. Mayweather kallar rutinen för ”Dog House”, där boxare får gå sparringronder på 31 minuter.

Nu stämmer två av eleverna som gått igenom Mayweathers Dog House, Hasim och Sharif Rahman, honom på åtta punkter inklusive misshandel. Bröderna hävdar bland annat att Mayweather inte lät Sharif Rahman lämna ringen trots att han inte längre kunde erbjuda något motstånd.

Mayweather ska ha beordrat Sharif Rahmans motståndare att följa efter honom ut ur ringen och fortsätta slåss ifall Sharif Rahman försökte lämna den. Sharif Rahman ska då ha fruktat för sin egen säkerhet. Brodern Hasim Rahman ska sedan ha kommit till klubben för att begära att få slåss mot Sharifs motståndare. Då ska Mayweather ha hotat med att den matchen skulle bli ”till döden”.

Killarna här slåss till döden. Det är inte rätt, men det är ”Dog House” regler, säger Floyd Mayweather själv i videon.

Se hela videon här nedan. Dog House -segmentet börjar vid sjuminutersstrecket.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer