Nyhet

Martin Kampmann: ”Jag är halvt pensionerad, kan man säga”

Den danske ex-titelutmanaren spenderar nu mest sin tid som coach, men vill inte utesluta en comeback ännu.

För lite mer än ett år sedan förlorade ”Hitman” en match mot ”The Natural Born Killer” Carlos Condit via avslut på slag och knän. Nu berättar han om anledningarna bakom sitt uppehåll.

– Jag har fått min beskärda del av hjärnskakningar. Jag har tagit matcher som jag inte borde ha tagit, men jag pushade igenom det och det var ett misstag med facit i hand. Jag försöker att ta hand om min hälsa bättre nu, säger ”Hitman”.

Martin Kampmann är en veteran som har tävlat professionellt i MMA sedan 2003. Är man cynisk så kan man räkna det som tio år av stryk mot kroppen. Därtill får man lägga många timmars sparring, och kontentan blir en hård tillvaro både fysiskt och psykiskt.

– Jag tar en paus för att fokusera på coaching och sådant. Jag har fortfarande kontrakt med UFC, jag har bara inga matcher framför mig just nu. Och jag planerar inte att ta några matcher just nu heller.

Kampmann är 32 år gammal och har utkämpat en hel del hårda strider i UFC, och att han förlorade sina två senaste matcher har förmodligen också ett finger med i spelet.

– Jag är halvt pensionerad kan man säga. Jag älskar fortfarande fighting, så jag säger inte aldrig, men just nu kan jag inte se mig själv gå match inom den närmsta framtiden.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer