Nyhet

Sammanfattning av TUF S20E04

I veckans avsnitt möter den nuvarande Invicta FC-bälteshållaren Carla Esparaza, rankad etta bland alla deltagare i årets TUF, den lägst rankade Angela Hill. Kommer den regerande mästaren visa varför det är hon som har bältet, eller kommer säsongens största underdog att överraska? Läs Fighter Magazines sammanfattning av det fjärde avsnittet.

Efter tre raka vinster för Team Pettis siktar de på en fjärde vinst från den topprankade Carla Esparaza. Men Anthony Pettis själv är inte på plats under de förberedande dagarna då han fått förhinder, och istället hoppar Team Alpha Males egen Urijah Faber in och vickar för honom under några dagar. Urijah imponerar som coach då han lyckas hålla pass som både är lättsamma, fulla av tekniker och roliga på en och samma gång, vilket är väldigt uppskattat av medlemmarna i Team Pettis.

Angela Hill berättar om hur det känns att vara rankad lägst av alla deltagare, och det verkar inte vara något som påverkar hennes tro på sig själv. Hon anser själv inte att hon är den sämsta i gänget, givetvis tycker hon att utmaningen i Esparaza är stor men hon ser inte en vinst som ett omöjligt scenario.

Esparaza har en tydlig gameplan att hon ska brygga avståndet med slag, ta ned Hill och avsluta henne på marken. Carla anser själv att hon har en viss nackdel inför matchen då hon inte tävlat på över ett och ett halvt år, men hon hoppas att ringrosten inte ska kännas av allt för mycket och påverka henne negativt. Hill har en mycket tunnare bakgrund än Esparaza, där majoriteten av hennes record består av muay thai-tävlingar, och hon saknar därför den rutin som Carla har, även om Carla inte tävlat på länge.

Innan matchen ska starta är Esparaza nervös, och hon säger till sina coacher att hon är rädd. Pressen är hög både inifrån och utifrån för henne. Hill är mer säker på sig själv, och hon tycker att hon letat sig in under Esparazas hud. Matchen drar igång.

Rond 1

Esparaza går in ganska aggressivt i ronden och gör tidigt ett dykförsök som snabbt stoppas av Hill. När Hill landar en spark fångar Esparaza denna och lyckas få ned Hill på rygg med en singleleg. Hill håller en tight guard och Esparaza slammar henne i mattan ett par gånger. Hill attackerar hårt underifrån i guarden, och lyckas ställa sig upp bara för att snabbt tappa ryggen till Esparaza. Esparaza avancerar till mount, regnar slag över Hill och håller en väldigt dominant topposition. Esparaza återfår ryggen med dubbla hooks inne och bearbetar Hills strypförsvar. Hill lyckas ställa komma ur och ställa sig upp, bara för att återigen tappa ryggen till Esparaza som den här gången lyckas få in en tight Rear Naked Choke på en stående Hill som klappar. Matchen avslutas och Team Pettis får sin fjärde vinst i rad.

Nästa veckas match ropas ut, och det är Felice Herrig från Team Pettis som kommer möta Heather Clark från Team Melendez, dessa två har mötts tidigare och hyser verkligen agg mot varandra. Vi kan definitivt vänta oss en hel del känslor under kommande veckas avsnitt.

Reflektioner

Carla talar om något som många säkert kan känna av, nervositeten innan en match när det har gått ett tag sedan man senast tävlade, och särskilt stor blir den nervositeten också om det är många som har höga förväntningar på en. Speciellt om man själv också har höga förväntningar, risken finns alltid att man blir helt blockerad av pressen och därför inte kan prestera på sin absoluta toppnivå.

Vi fick också se en annan sida av myntet när man är fighter, och det är den där första, tunga förlusten. Angela Hill var märkbart tagen och väldigt besviken på sig själv efter sin match, och även om hon inte har något att skämmas över med tanke på att hon förlorade mot den som var rankad som absolut bäst av alla i huset så var hon hård mot sig själv efter förlusten. Men man brukar också säga att det är förluster man växer mest av som fighter, så kanske kommer det här ändå i slutändan bli något som landar i det positiva för Hill.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer