Nyhet

Domstol: Wanderlei Silva stängs av från fighting på livstid

Efter flykten från drogtestet sätts fighterns snabba pension i nytt ljus.

Häromdagen var det många som sörjde Wanderlei Silvas avsked från fighting, vi på Fightermag inkluderade. Då sade Wanderlei att han aldrig skulle fightas igen, och nu verkar det mycket riktigt som att det är så det kommer att bli, i alla fall i Las Vegas, men inte på ”The Axe Murderers” egna villkor.

NSAC, Nevadas Atletiska Komission, som hanterar ärenden som exempelvis doping i UFC, har nämligen stängt av Wanderlei Silva från att fightas i Las Vegas på livstid samt utdelat böter på ungefär 500 000 kronor.

Anledningen är att Wanderlei Silva bokstavligt talat flydde från ett drogtest innan sin match mot Chael Sonnen på UFC 175. Sonnen fastnade själv i ett drogtest och matchen avblåstes, men Silva vägrade spela med och hävdade att han flytt eftersom att han tagit otillåtna preparat men nekade till doping. När en ny rättegång beordrades kom han inte till den heller. Och nu har alltså domen kommit.

Ross Goodman, som representerar Wanderlei Silva, säger att han förmodligen kommer att kämpa mot beslutet.

– Ni som försöker ta ner mig, kom och ta mig. Kriget har bara börjat, ”sons of bitches”. De ska få se att det är vi som styr, svarade Wanderlei Silva i sin tur via ett svordomspepprat meddelande på sociala medier.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer