Nyhet

WSOF lanserar ny PPV-modell, utmanar UFC och Bellator

50% av inkomsten från pay-per-view-köp ska delas upp mellan fighters som medverkar på matchkortet. Det säger Ray Sefo, president för World Series of Fighting, och planerar samtidigt nästa event samma dag som UFC 180 och Bellator 131.

World Series of Fighting (WSOF) är en relativt ung organization. Första kortet gick av stapeln den 3 november 2012 och de har sedan dess hållt 17 events. Men nu sker stora förändringar.

— Detta är en stolt dag för sporten mixed martial arts och vår organisation, och en som vi hoppas kommer att skapa större möjligheter för de fighters som sätter allt på spel varje gång de kliver in i buren. En av de saker som hitintills hållit sporten tillbaka från att bli ännu större än vad den är idag är lönen och oförmågan hos dess toppatleter att tjäna lika mycket som toppskikten i andra sporter. Om fighters inte får en rättvis summa av pengarna på toppen så blir de desillusionerade och tappar hoppet, vilket påverkar deras motivation att träna och förbereda sig för titelmatcher. Det är på väg att ändras; tack vare detta stora steg vi tar så kommer fighters att träna hårdare än någonsin för att bli mästare vilket kommer att ge fansen några riktigt stora titelmatcher att avnjuta, säger Ray Sefo.

— Vi vill tacka NBC Sports och NBC för att de ger oss en sån fantastisk plats att låta WSOF växa.

Hur de 50 procenten ska delas upp är dock fortfarande oklart.

WSOF 15 var ursprungligen planerad den 24 oktober men flyttades nyligen till den 15 november, i en direkt utmaning till UFC och Bellator som håller kort nummer 180 respektive 131 samma dag. Huvudmatchen står mellan David Branch och Yushin Okami, samtidigt som Cain Velasquez möter Fabricio Werdum och Tito Ortiz möter Stephen Bonnar.

De kommer i december att utmana UFC ännu en gång då WSOF 16 sänds samma dag som UFC on Fox 13, där Junior Dos Santos möter Stipe Miocic.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer