Nyhet

Nytt om Titan FC

Organisationen växer så det knakar. Här kommer de senaste nyheterna.

Två namn lyser starkt på Titan FCs stjärnhimmel. Vinny Magalhaes är välkänd inom grappling och har fler medaljer i världsmästerskapen än många MMA-fighters har matcher. Han radade upp sex raka vinster från 2010 fram till UFC-debuten sent 2012, men släpptes av organisationen efter två förluster efter i ett beslut som många kritiserade. Magalhaes påföljande match vann han enkelt via rear-naked choke i första ronden. Den 26:e september möter han Jason Brilz, även han känd från UFC.

Yoshiyuki Yoshida kräver knappt en introduktion. Han är ett svartbälte av fjärde graden i judo och en veteran från Shooto och GCM – den första japanska organisationen att använda en bur – och gick direkt efter en turnering till UFC där han mötte hårt motstånd i form av Josh Koscheck och Anthony Johnson. Han vann dock bara ett av sina möten och fick sparken efter drygt ett år och fem matcher. Därefter har han kammat hem sex raka vinster i en rad olika organisationer.

För svenskar finns ett till intressant namn i form av Sirwan Kakai från Göteborg. Han är känd från ett flertal svenska event, bl.a. The Zone och Superior Challenge, och har hittills skrapat ihop ett record på 10 vinster och bara två förluster. Hans nästa motståndare har inte annonserats ännu men vi håller tummarna för en bra och utvecklande matchning.

Kommande events är planerade den 26:e september (Titan FC 30), den 31:a oktober (Titan FC 31) och den 20:e november (Titan FC 32). De ska enligt utsago anordna fyra events under resten av 2014 och totalt 14 nästa år.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer