Nyhet

”Jag är färdig med fighting”

”Den siste kejsaren” avgår – för gott

MMA-världens kanske mest mytomspunna tungvikt har bestämt sig för att lägga handskarna på hyllan för gott.Vid 37 års ålder har Fedor Emilianenko fler matcher till sitt namn än han är år gammal. Många har hoppats på comeback från den ryske tungviktaren, men i en intervju med Michael Schiavello understryker Fedor att han faktiskt är pensionerad – på riktigt.

–Jag har redan utkämpat min del. Gud har gett mig en rik och händelserik karriär och jag gav gud allt. Men jag är färdig med fighting, sa Fedor Emilianenko till Michael Schiavello i en intervju.

När det gick som bäst för Fedor kallades han både ”pound for pound” bäst i världen och såg vid ett tillfälle helt oslagbar ut genom att gå obesegrad genom 28 matcher. Med sin patenterade snabba och skoningslösa sambo-influerade stil plöjde ryssen igenom motståndare som Andrei Arlovski, Mirko ”Cro Cop” Filipovic, Mark Hunt och Antonio Rodrigo Nogueira.

–Om jag var tvungen att välja en favoritmatch så skulle det vara min första mot Antonio Rodrigo Nogueira. Han var min mest intressanta och svåraste motståndare, säger Fedor om matcherna.

Pensioner kan vara kortvariga i MMA-världen, men en comeback verkar trots allt uteslutet för tungviktaren som nu lever ett avkopplat liv skiljt från fighting.

–Bara guds vilja kan få mig att återvända, sa han något kryptiskt i intervjun med Mike Schiavello.

Joel Larsson

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer