Nyhet

Gustafssons nätkampanj faller på döva öron – Anthony ”Rumble” Johnson kan bli ny motståndare

Dana White sätter ner foten: ”Jones vs. Cormier är matchen vi kommer att göra.”

Sedan det blev klart att Alexander Gustafsson kommer att få invänta Daniel Cormier och Jon Jones möte i oktagonen trots att The Mauler lär vara återhämtad tills dess har han ventilerat sina känslor på sociala medier. Det är tydligt att han anser att matchen borde vara hans, och många fans verkar hålla med.

Skärmavbild 2014-08-15 kl. 14.34.40

Även Gustafssons manager Manos Terzitane har gått ut med att den svenske fightern inte kommer att acceptera någon annan motståndare än Jon Jones. Men chefen för UFC, Dana White, har en annan uppfattning.

—Gustafsson är upprörd, men det är ju inte som att det var vi som plockade ur honom ur matchen. Han skadade sig (…), han föll ur matchen. Cormier klev in och accepterade fighten och det är den matchen som kommer att hända, sa UFC-bossen till UFC.com

Rumble nästa?

Just nu är det oklart vem UFC kommer att erbjuda Gustafsson, men Dana White har bekräftat att Anthony ”Rumble” Johnson skulle vara en logisk matchning just nu.
Anthony Johnson gjorde processen kort mot Antonio Rodrigo Nogueira på UFC i slutet av Juli och är nu något ökänd i divisionen för sin brutala knockout över brasilianaren.

Eftersom Alexander Gustafsson inte brukar vara den sortens fighter som tackar nej till en match, så är det troligt att han i slutändan ändå kommer att acceptera en fight till innan det är dags för Jones-Gustafsson 2.
Eller med Dana White’s ord,
—The man has to make money.

Vad tror ni om Gustafsson vs. Anthony ”Rumble” Johnson?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer