Nyhet

NSAC försöker stoppa Chael Sonnen från att tävla på Metamoris

Oddsen att Chael Sonnen vinner över Andre Galvao på Metamoris är skyhöga och nu verkar det inte ens säkert att Sonnen kommer kunna åka till tävlingen. NSAC gör nämligen vad de kan för att stoppa honom.

Nevada State Athletic Commission (NSAC) försöker hindra Sonnen från att tävla på Metamoris i Los Angeles nu på lördag. De har till och med hotat med att ålägga honom en böter på $250,000 om han deltar på tävlingen.

Jeremy Botter:

”Flera källor bekräftar att NSAC har hotat med att ålägga Sonnen böter på $250,000 om han deltar på Metamoris. Sonnens teams åsikt är att grappling inte är fighting och att det därför inte faller under avstängningen. Sonnen har anlitat advokaten Ross Goodman för att representera honom i ärendet.”

I våras misslyckades Sonnen i doping test, två gånger. Testerna visade att han tagit prestationshöjande preparat inför sin match mot Wanderlei Silva på UFC 175. Sonnen blev avstängd i två år från MMA. Får NSAC som de vill kommer den avstängningen även gälla grappling.

Frågan ligger dock lite utanför NSACs jurisdiktion då grapplers inte är licensierade som fighters och inte heller testas för doping. Det återstår alltså att se hur detta kommer att hanteras.

För att återgå till oddsen så är det ingen underdrift att säga att Sonnen är ordentlig underdog i matchen mot Andre Galvao. Sonnen är en mycket bra amatör brottare och han har tränat jiu-jitsu och grappling med bland andra Vinny Magalhaes, som också ska tävla på Metamoris på lördag. Det som talar emot Sonnen är hans åtta submissionförluster i MMA. De flesta har kommit mot brassar.

Du hittar oddsen här:

Chael Sonnen +1603 vs. Andre Galvao -1497 (Draw +301)

Josh Barnett +720 vs. Dean Lister -747 (Draw +197)

Saulo Ribeiro +160 vs. Robert Medeiros +160 (Draw -275)

Vinny Magalhaes +115 vs. Keenan Cornelius +140 (Draw -200)

Gary Tonon +400 vs. Kit Dale +350 (Draw -315)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer