Nyhet

NSAC skall granska incidenten där Jon Jones och Daniel Cormier rök ihop UFC lovar att det kommer att få konsekvenser

Enligt en funktionär från the Nevada State Athletic Commission (NSAC) kommer kommissionen nu att granska videon som visar slagsmålet mellan UFC-mästaren i ligh heavyweight Jon Jones och utmanaren Daniel Cormier. Efter deras beslut väntar repressalier från UFCs sida.

Kommissionen kommer efter videogranskningen att avgöra ifall och i så fall vilka konsekvenser det blir för de inblandade.

Ordföranden i NSAC, Francisco Aguilar:

”Det är för tidigt för oss att kommentera något eftersom vi inte var på plats och kunde se med egna ögon. Efter att vi sett videon och fått ställa en del frågor så kan vi göra en bedömning.”

Jones (20-1 MMA, 14-1 UFC), 27 år och Cormier (15-0 MMA, 4-0 UFC), 35 år, har sedan det blev klart att Cormier ersatte den skadade Alexander Gustafsson hetsat varandra på nätet. När de båda möttes på MGM Grand Garden Arena för att promota matchen och galan UFC 178 blev det handgemäng i princip på en gång.

UFC har, via chefsjuristen Kirk Hendrick, gått ut och sagt att det kommer bli repressalier för båda fighters.

”Det här är verkligen inte ett stolt ögonblick för UFC. Vi förväntar oss mer från våra idrottare, särskilt från de här herrarna, som är vältränade, välutbildade och professionella. Deras agerande strider klart mot UFCs uppförandekodex”.

”Det kommer bli konsekvenser. Vare sig du är mästare eller det är din första UFC-match så kommer sådant här beteende att få konsekvenser i UFC.”

Varken Jones, Cormier eller någon annan inblandad skadades i slagsmålet och tumultet. NSAC inleder en utredning kring incidenten och kan mycket väl komma med egna påföljder för Jones och Cormier. UFC har gått med på att samarbeta med kommissionen till 100%. Efter att NSAC fattat beslut om konsekvenserna kommer UFC att fatta sina.

Hendricks:

”Vi förbehåller oss rätten att straffa båda fighters efter att kommissionen fattat sitt beslut.”

Jones och Cormier nöjde sig inte med fighten i hotell lobbyn utan tjafset fortsatt via Twitter efteråt:

Jon Jones:

”Kom igen DC, var var ditt nedtagningsförsvar? Jag fick ner dig på backen på sex sekunder.”

Daniel Cormier:

”Du slår som en mes. Det är bättre du sparkar för jag kan ta dina slag hela da’n. Du är en idiot. Jag kan knappt vänta på att slå skiten ur dig.”

Dana White är på semester på Bora Bora och var inte så nöjd med hur semestern inleddes:

”Jag landade precis på Bora Bora för min första semester på länge och den börjar perfekt!!! @dc_mma och @jonnybones”

Fler reaktioner:

Rich Franklin:

”Vad hände med professionalism hos professionella idrottare??”

Matt Hughes:

”@dc_mma och @jonnybones, chansen att ni läser det här är liten men det ni gjorde är dåligt för sporten. Jag skulle sluta prata om det.”

UFC 178 där Jones vs Cormier är main event går den 27 september på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer