Nyhet

Anderson Silva: ”Mitt ben kommer att vara 100% mot Nick Diaz och det kommer bli den bästa matchen i UFC någonsin”

Anderson ”The Spider” Silva (33-6 MMA, 16-2 UFC) säger att hans ben inte är helt bra än men att det kommer vara det när han möter Nick Diaz (26-9 MMA, 7-6 UFC) på UFC 183 den 31 januari i Las Vegas. Han ser också en fortsatt karriär i UFC framför sig.

Silva:

Jag har hållit på mycket med fysioterapi och just nu är benet till 95% läkt och det fortsätter att bli allt bättre. När det är dags för match kommer det vara 100%.

Ett halvår efter att han bröt sitt skenben i matchen mot Chris Weidman på UFC 168 så fick Silva grönt ljus i maj för att återuppta träningen. Silva har behandlats på Kerlan-Jobe Orthopaedic Clinic i Los Angeles och för mindre än två månader sedan, i juni, fick Silva dessutom tillåtelse att börja sparras så smått och att sparka. Silva sparkar inte så hårt än, men säger samtidigt att han inte tvekar att använda sitt skadade ben och att han kommer att sparka hårt i matchen.

Om den förestående matchen mot Diaz säger Silva:

Det är en bra match för fansen och för mig. Vi har inte fightats på ett tag och jag kommer från en skada. Nick gillar att köra stående och är offensiv. Alla vet att han har en utmärkt boxning och vill köra stående, vilket alla vill se. Jag tror att det kommer bli den bästa stående fighten i UFCs historia. Jag ägnar alltid en hel del tid åt att titta på de bästa i UFC och de som en dag kan bli mina motståndare. Jag hade aldrig trott att jag skulle möta Nick Diaz men jag har tittat på hans matcher då jag tycker han är en väldigt bra fighter. Han har bra jiu-jitsu, utmärkt boxning, och jag tror det kommer bli en grym match. Om han inte försöker ta tag i mig och sedan vinna tid så kommer det bli en den bästa UFC-matchen någonsin.

Silvas familj kommer stötta Silva i hans comeback, trots den otäcka skadan på UFC 168. Men de kanske inte är lika exalterade som fansen:

För att vara helt ärlig så gillar de det inte. De respekterar att jag vill köra och de kommer att hantera det. Jag tror inte att någon familj gillar att se sina fighters gå ut i krig och min familj är inget undantag.

Silvas äldste son, Kalyl, skall dessutom ha sagt att han vill att hans pappa ska lämna sporten då den håller honom borta från familjen i flera månader vid träningscamps och liknande.

Silva själv är mer taggad än någonsin. Han bryr sig inte särskilt mycket om vad som händer om han vinner mot Diaz. Just nu är han fokuserad på att komma tillbaka till det han gör allra bäst:

Att jag skulle dra mig tillbaka har aldrig funnits på kartan. Jag längtar tillbaka till buren och till att få göra det jag älskar allra mest, det är det som händer nu.

Om framtiden:

Jag har ytterligare sju matcher på mitt kontrakt. Det är inte min prioritet just nu. Att fightas för titeln är inte aktuellt nu. Men genom de sju matcherna, om jag har det som krävs, så skulle jag mer än gärna fightas om titeln igen.

Om sin viktklass i UFC:

Chris Weidman visar att han är en sann mästare. Han är väldigt duktig. Den killen är på riktigt men det är ingen tvekan om att det är en stackad viktklass med killar som Ronaldo Jacare, Luke Rockhold, Vitor Belfort … viktklassen blir bara bättre och bättre.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer