Nyhet

Tecia Torres ”Vinnaren av TUF 20 kommer att vara världens bästa i strawweight”

Tjejerna i The Ultimate Fighter säsong 20 norpades från Invicta FC som är den promotion som hittar och tar in alla topp-fighters i respektive viktklass. Det är därför förmodligen ganska säkert att hålla med Tecia Torres när hon säger att den som vinner TUF 20 också är den bästa strawweight fightern i världen.

Torres är obesegrad så här långt (4-0 MMA, 0-0 UFC) och är en av 16 strawweight fighters som just nu spelar in TUF säsong 20 i Las Vegas. I slutet på säsongen kommer den första UFC mästarinnan i strawweight att koras.

Torres:

Jag tror att vem som än vinner TUF så kommer hon också bli nummer 1 i världen. Topp-tio tjejerna är i UFC nu; de fightades för Invicta förut, och nu är de i UFC. Så jag tror att den som vinner TUF är också den bästa fightern i divisionen i världen.

TUF säsongens coacher är Anthony Pettis och Gilbert Melendez. Torres har hört kritik som riktats mot TUF deltagarna och som handlar om att deltagarna inte engagerar sig så mycket nu i början utan mest försöker navigera sig framåt i turneringen. Men Torres har inga planer på att spara på något.

Torres:

Jag vill gå in aggressivt och hungrigt i varje match. Jag kommer inte slappna av i något läge, jag vet att det är två-ronders matcher och om det måste bli en tredje rond så är jag mer än redo för det. Men tjejer är elaka, jag vet att de här tjejerna kommer försöka slita huvudet av mig, så jag kommer försöka göra detsamma.

Torres tycker att det i princip kvittar vilket team hon hamnar i:

En anledning till att jag skulle vilja vara i Pettis team är för att han är från Puerto Rico precis som jag. En annan anledning är att jag verkligen gillar hans striking stil, och om någon kan förbättra mitt striking game så är det han.

Men om jag var i Melendez team, skulle jag å andra sidan definitivt dra mycket lärdom av hans wrestling och jiu-jitsu.

Torres mål är klart och tydligt. Hon vill vinna sina matcher, vinna finalen och säkra UFCs första strawweight bälte.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer