Nyhet

Lyoto Machida vill gå match i oktober igen gärna mot Luke Rockhold

Lyoto Machida (21-5 MMA, 13-5 UFC) utmanade Chris Weidman om UFC-titeln i middleweight på UFC 175 i juli men förlorade matchen på enhälligt domslut. Nu vill han tillbaka till buren så snart som möjligt.

Lyoto ”The Dragon” Machida:

”Jag skulle vilja fightas igen i oktober. Jag vill fightas innan december. Ju förr desto bättre. Jag kommer vara redo att fightas från och med den 20 oktober. Jag vill inte vänta för länge. Jag behöver bara sex veckor för att komma i form.”

”De kanske ger mig två eller tre matcher innan en ny chans på titeln. Eller så förändras något på vägen och jag presterar så bra att de bestämmer sig för att ge mig en chans tidigare än så. Allt kan hända.”

Om matchen mot Weidman:

”Det var en tight match, vi hade båda våra chanser. Weidman lyckades med sin strategi och vann. Jag har en bra chans att slå Weidman och jag satsar på att nå titeln. Jag tror att om jag hade börjat pressa honom tidigare, kanske redan i andra ronden, så kunde resultatet blivit annorlunda.”

UFC har en gala i Riode Janeiro den 25 oktober men Machida är villig att fightas var som helst.

”Det hade varit kul men jag fightas var som helst. England, Brasilien, eller var som helst efter den 20 oktober. Jag kommer vara redo och min motståndare hoppas jag är redo, för jag går för en ny chans på titeln.”

Dominanta vinster över Mark Munoz och Gegard Mousasi gav Machida en chans på titeln mot Weidman. Nu vill Machida ha fler stora matcher för att nå titelmatch ännu en gång.

”Jag vill bara möta topp-fem, topp-sex fighters. Jag vet inte vem av dem som är tillgängliga. Jag välkomnar en match mot någon som är rankad topp fem.”

Luke Rockhold är rankad som 5:a, C.B. Dollaway som 9:a och Costas Philippou som 10:a. De är de enda topp-tio som inte har någon match inbokad. Rockhold sitter, som vi tidigare rapporterat om, och väntar på att Vitor Belfort ska falla igenom så att han får chansen mot Chris Weidman men Machida skulle gärna möta Rockhold först.

”Rockhold är det bästa alternativet. Han är rankad 5:a, så han är det bästa valet. Men jag har inget emot honom, han är en trevlig kille och vi är professionella.”

”Han var Strikeforce mästare, han har bra record. Vi skulle bjuda på en grym show för fansen. Det skulle bli en spännande match. Fansen och UFC skulle vinna på en match som vår och jag hoppas att jag också vinner då (skratt)”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer