Nyhet

Robert Drysdale och Kevin Casey visade positivt i dopingtest UFC uttalar sig

UFC skördar fler dopade fighters. Middleweight fightern Kevin Casey och light heavyweight fightern Robert Drysdale föll igenom i dopingtest efter UFC 175 respektive The Ultimate Fighter 19 Finale i juli.

Casey (9-3 MMA, 1-1 UFC), som knockade Bubba Bush efter en minut på UFC 175, testades positivt for drostanolone (steroid).

Drysdale (7-0 MMA, 1-0 UFC), som drog ut Keith Berish på The Ultimate Fighter 19 Finale visade på för höga testosteron nivåer.

Galorna UFC 175 och The Ultimate Fighter 19 Finale gick den 5 respektive 6 juli på Mandalay Bay Events Center i Las Vegas som en del av UFC’s International Fight Week.

Det är första gången som Casey åker dit på doping medan det för Drysdale är andra gången. Båda kommer bli avstängda fram tills hearing, de lär också få böta, plus att de blir av med sina vinster som omvandlas till no contest.

Drysdale då han söktes för en kommentar:

”De är galna”

Casey gjorde sin UFC-debut i “The Ultimate Fighter 17″. Han förlorade matchen och finalen mot Josh Samman via TKO i andra ronden och släpptes från UFC. Han fightades i RFA och efter att ha vunnit tre raka matcher fick han erbjudande om att återvända till UFC

Drysdale, framgångsrik jiu-jitsu utövare, ökade till 7 raka vinster i och med vinsten mot Keith Berish på The Ultimate Fighter 19 Finale. Drysdale har vunnit alla sina matcher via submission i första ronden.

UFC uttalar sig:

”UFC har via Nevada State Athletic blivit underrättade om att UFC middleweight Kevin Casey och light heavyweight Robert Drysdale inte klarat dopingtest som följde efter UFC 175 respektive The Ultimate Fighter Finale.

“Casey visade positivt på Drostanolone och Drysdale visade på förhöjda värden av testosterone-to-epitestosterone. Båda fighters har blivit tillfälligt avstängda från tävling och informerade om att deras testresultat strider mot ”UFC Fighter Conduct Policy & Promotional Agreement” med Zuffa, LLC. UFC har en strikt och konsekvent policy mot användande av alla otillåtna och/eller prestationshöjande preparat och medel hos våra atleter och vi stödjer NSACs beslut som föregår den formella hearingen.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer