Nyhet

Magnus Cedenblad möter Scott Askham på UFC Fight Night i Stockholm

Magnus ”Jycken” Cedenblad (12-4 MMA, 2-1 UFC) möter den obesegrade engelsmannen Scott Askham (12-0 MMA) på UFC Fight Night som går i Globen den 4 oktober.

”Jycken” Cedenblad, 32 år, har gått tre matcher i UFC och vunnit två av dem. Efter en förlust i debuten mot Francis Carmont har han vunnit mot Jared Hamman i augusti 2013 respektive Krzysztof Jotko i maj 2014. Vinsterna kom via submission och Cedenblads välkända guillotine.

Askham, 25 år, signades nyligen till UFC och är enligt många en av de bästa i middleweight i världen. Askham representerar ett förhållandevis litet gym, Ludus Magnus. Han har 12 vinster av 12 möjliga som proffs och har vunnit via TKO/KO i 7 av dem.

Vad kan Cedenblad förvänta sig i Globen i oktober? Troligtvis en motståndare som är uthållig och duktig i framförallt clinch i kombination med nedtagnignar. Från distans slänger han gärna iväg snabba frontsparkar och lowkicks. Cedenblad är duktig grappler och bra på scramble samt kommer vilja ha mycket att säga till om i det stående. Det blir garanterat en bra och spännande match.

Videoklippet visar Askhams senaste match där han möter Max Nunes på BAMMA Fight Night i juni i år.

Sju matcher är nu klara för UFC Fight Night 53 i Stockholm:

Nico Musoke vs Amir Sadollah

Niklas Backstrom vs Mike Wilkinson

Ernest Chavez vs Zubaira Tukhugov

Dennis Siver vs Robert Whiteford

Jan Blachowicz vs Ilir Latifi

Marcin Bandel vs Mairbek Taisumov

Magnus ”Jycken” Cedenblad vs Scott Askham

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer