Nyhet

Nick Diaz ”Jag tycker inte om fighting eller att skada människor jag gör det för att jag måste”

I videointervjun pratar Nick Diaz (26-9 MMA, 7-6 UFC) bland annat om vad han gjort under sitt uppehåll, hur han tror en match mot Anderson Silva (33-6 MMA, 16-2 UFC) kan se ut och om sin egen fighting stil. Nedan kan du läsa mer om hur Diaz ser på fighting, egentligen.

Nick Diaz:

“Jag rekommenderar inte någon att bli en fighter. Fighting är inte något jag tycker om att hålla på med, det är något jag känner att jag måste göra.”

”Jag gillar inte fighting. Jag använder inte det ordet (roligt, spännande) i den här sporten.”

”Om jag gillar att slåss mot någon? Jag vet inte om folk fått det uttrycket om bakfoten när det gäller fighting. Om jag ser fram emot att slåss mot Anderson Silva? Jag vill inte skada någon. Jag är inte en våldsam person. Jag gillar inte våld … jag hatar att se folk bli skadade. En del av killarna går ut och säger ”Jag vill bara göra någon illa. Jag älskar det”. Ibland vill jag bara säga att det är dumma i huvudet. Jag gör det jag gör för att jag måste göra det.”

När den 31 januari kommer och det är dags att gå upp mot Anderson Silva på UFC 183 i Las Vegas så har det nästan gått två år sedan Diaz deklarerade att han skulle dra sig tillbaka.

Diaz höll ut i 16 månader efter den ödesdigra kvällen i Montreal, när han meddelade att han skulle dra sig tillbaka. Han ville ha mer pengar och han ville ha en ny titelmatch. Många hånskrattade åt hans krav då men rätt som det var så var det en realitet och Diaz har nu både ett nytt avtal och är bokad att möta Anderson Silva.

”Jag ska inte klaga. Jag kunde inte önska mig något mer. Jag är glad för avtalet. Det är hårt där ute, särskilt när grabbarna inte får betalt vad de borde få betalt och de inte kan säga något.”

”De har investerat mycket för att bli proffs-MMA fighters. Många har ett liv utanför att ta hand om och då har de haft hälften så många matcher som jag, det är annorlunda för många. Det är en tuff och komplicerad väg för en MMA-fighter.”

De flesta fighters lever för kicken det ger att slåss. Diaz känner istället avsmak för handlingar som skickar en eller båda tävlande till sjukhus. En glimt av sundhet i en annars galen eller osund värld? Efter nästa två decennier i sporten säger Diaz att det är anledningen till att han tackat nej till så många matcher det senaste året.

”37 matcher, 16 år där jag har varit extra seriös, det gör något med en. Det är hårt. Jag rekommenderar inte någon att bli fighter.”

”Jag menade egentligen aldrig att jag skulle dra mig tillbaka. Vad jag menar är att man egentligen aldrig är pensionerad från kampsport. Det händer helt enkelt inte. En del ser inte på kampsport som jag gör. Varken ur samma perspektiv eller att de kom in i sporten som jag gjorde. Vad jag försöker säga är att jag är klar med att klättra i rep. Jag tar definitivt inte matcher där jag gör någon annan en tjänst och jag gör inte mig själv en tjänst genom att ta en match som jag inte är nöjd med. Att jag drog mig tillbaka handlade egentligen om att jag behövde lite ledigt. Du får inte direkt ledigt i UFC om du inte drar dig tillbaka, blir skadad, och jag antar att jag inte knäcks lika lätt som andra.”

Diaz verkar ha mått bra av sitt uppehåll och enligt honom själv ser han saker klarare nu. Han kunde till och med dra lite på smilbanden och citera ur filmen ”Forrest Gump” när han svarade på frågan om vad han tror om Silvas chans att ta sig tillbaka efter sin skada:

”livet är som en chokladask, du vet helt enkelt aldrig vad som händer”

Diaz popularitet verkar bara ha växt under hans uppehåll från fightingen. Han vägrar att prata om konflikten mellan sin bror Nate Diaz och UFC. Men brödernas orädda attityd när det gäller att säga vad de tycker har skapat dem en stabil skara fans.

”Ibland känns det som att jag är den ende som är medveten om hur saker och ting verkligen ligger till. Alla slåss mot vem som helst. Som jag sade, jag tror att många ljuger och säger att de gillar att göra saker de egentligen inte gillar. Mycket är bara en fasad. De gillar att visa upp en front inför familj och att ha en positiv inverkan på folk omkring dem, och inte hamna i några dåliga situationer. De håller helt enkelt käften eller så snackar de skit som att de gillar att skada andra. Jag menar, jag gillar inte att göra någon illa. Jag är inte en våldsam person.”

”Om det hade funnit inom mig att ge upp, så hade jag inte nått så här långt. Du kan kalla det en förbannelse, eller vad du vill. Men det är så jag känner.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer