Nyhet

UFC Fightern Noad Lahat ”man kan inte uppnå fred utan att vara redo för krig”

Vi har tidigare rapporterat om Tyrone Spongs uttalande om Israel-Palestina konflikten. Här är en annan syn på saken från Noad Lahat, som just vann på UFC on Fox 12.

UFC fightern Noad ”neo” Lahat (8-1 MMA, 1-1 UFC) kände att det enda rätta efter sin vinst på UFC on FOX 12 var att åka hem till Israel. Kriget i mellanöstern eskalerar och Lahat känner att han vill hem och hjälpa till att försvara sitt land. Militärtjänst har han i blodet. Lahat tjänstgjorde i israeliska armén i tre och ett halvt år, båda hans föräldrar är före detta generaler och två av hans syskon, en bror och syster, tjänstgör också.

Du kan inte uppnå fred utan att vara redo för krig. Om folk attackerar dig och de inte kommer sluta förrän du är död, då måste du åka och slåss. Det finns inget alternativ.

Lahats vänner är mitt i konflikten.

Det är ett val jag gör. De kan inte ringa mig om jag inte är där, men sekunden de ringde mina vänner, då köpte jag en biljett och sade ”jag är redo att åka tillbaka.”

För Lahat är detta ett spel från den palestinska gruppen, Hamas, sida och han ser ingen ände på dessa spel.

Det här är bara ännu en vända av löjligt spel. Hamas skjuter på oss. Vi försöker svara, men vi kan inte på grund av att större delen av världen … inte låter oss avsluta jobbet och förgöra Hamas. Så vi slutar, och de (Hamas) skjuter igen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer