Nyhet

Joe Riggs borta från UFC Fight Night 51 efter att ha skjutit sig själv av misstag Sean Spencer ersätter mot Paulo Thiago

MMA veteranen Joe Riggs (40-14 MMA, 4-4 UFC) var på väg tillbaka, efter ett uppehåll på åtta år, och bokad för att gå match mot Paulo Thiago (15-7 MMA, 5-7 UFC) på UFC Fight Night 51 i Brasilien den 13 september. Men en olycka med ett skjutvapen sköt de planerna i sank.

Det är oklart vad som egentligen har hänt och uppgifterna är motstridiga men Riggs vårdas på sjukhus efter en olycka i sitt hem. Hans skador är dock inte livshotande. Så här skriver UFC:

”Vi har blivit underrättade om att den nyligen signade fightern Joe Riggs varit involverad i en olycka. Medan han gjorde rent sitt vapen (en pistol) så avfyrades vapnet och Riggs skadade sin hand och ena lår. Han transporterades till ett sjukhus i närheten där han nu vårdas. Vi önskar Joe en snabb återhämtning.”

Riggs har inte uttalat sig om händelsen än och inte heller hans coach John Crouch.

Efter att Riggs förlorat mot Diego Sanchez i UFC i december 2006 så fortsatte han att tävla i bland annat Strikeforce, Bellator MMA och Rage in the Cage.

Riggs är för många också känd för sitt bråk med Nick Diaz på ett sjukhus i Las Vegas. Bråket kulminerade efter att de gått match på UFC 57 och senare på kvällen sammanstrålade på ett sjukhus i Las Vegas. Den hätska stämningen dem emellan började innan matchen, pågick under och efter matchen och på sjukhuset åkte de i luven på varandra och slogs till man lyckades sära på dem. Riggs vann matchen på UFC 57 via enhälligt domslut

”Diesel” Riggs har sex raka vinster bakom sig och han vann Bellators första och enda reality show/turnering ”Fight Master” mot Mike Bronzoulis på Bellator 106 i november 2013. Han hoppade in som ersättare mot Paulo Thiago på UFC Fight Night 51 när Mike Rhodes tvingades lämna återbud på grund av skada. Riggs tränar på MMA Lab i Phoenix där bland andra också forne UFC-mästaren i lightweight, Benson Henderson, håller till.

UFC Fight Night 51 går på Nilson Nelson Gymnasium i Brasilien och Sean Spencer (11-3 MMA, 2-2 UFC) ersätter Riggs mot Paulo Thiago.

UFC Fight Night 51 fightcard:

Andrei Arlovski vs Antonio Silva

Piotr Hallman vs Gleison Tibau

Dashon Johnson vs Godofredo Pepey

Lukasz Sajewski vs Leonardo Santos

Sergio Moraes vs Santiago Ponzinibbio

Paulo Thiago vs Sean Spencer

Igor Araujo vs George Sullivan

Jessica Andrade vs Valerie Letourneau

Efrain Escudero vs Francisco Trinaldo

Johnny Bedford vs Rani Yahya

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer