Nyhet

Ian Dean och Johan Halldin uttalar sig

Ian Dean matchmaker för Cage Warriors och Johan Halldin ordförande för SMMAF har båda uttalat sig om situationen där Cage Warriors 71 troligen kommer att flyttas från Sverige till Jordanien.

Det är tydligt att Dean är mycket besviken:

Cage Warriors har stöttat skandinaviska, i synnerhet svenska, fighters och har under de senaste 12 åren varit en plattform för tex Jani Lax, David Bielkheden, Diego Ganzalez, Jack Hermansson, Assan Njie med flera. Efter vår framgångsrika show i Danmark i mars i år såg jag fram emot att ta Cage Warriors till Sverige för att visa de svenska fansen varför vi är en av världens ledande organisationer.

Detta nonsensbeslut att urvattna vår planerade gala är inte bara en stor besvikelse för oss som organisation, det är också en förolämpning mot de fighters som får reda på att de inte får tävla med de regler som de lagt så mycket tid på att förbereda sig för. De har dessutom blivit berövade möjligheten att visa upp sig inför en världspublik på ett internationellt erkänt event. Jag förstår inte varför SMMAF agerar på detta sätt.

Halldin:

Svenska MMA-förbundet har ett ansvar att följa regelverket kring MMA-matcher i Sverige. Vi har en skyldighet att uppfylla Länsstyrelsens krav och utifrån det granskas alla ansökningar om matcher. Förbundet har en pro-kommitté som gör bedömningen utifrån den erfarenhet som de tävlanden har och hur matchningen verkar vara. Det tillstånd vi har när det gäller proffsmatcher har många kämpat hårt och länge för. Glöm inte att det för bara några år sedan var helt förbjudet med proffsmatcher! Förbundet kan inte riskera tillståndet och vi måste följa de uppställda reglerna. Vi ska verka för vår sports framtid i Sverige. Det vore oansvarigt att låta en enskild tävling äventyra den.

CageWarriors har tillsammans med en svensk klubb ansökt om att hålla tävling och deras ansökan har hanterats på precis samma sätt som alla tidigare ansökningar. Kommittén har gjort bedömningen att vissa av de föreslagna maincard-matcherna inte kan godkännas under unified rules. CageWarriors har fått beskedet och har då efter vad jag förstått valt att flytta hela tävlingen om förbundet inte ändrar åsikt. Det är så klart jättetråkigt, främst för de fighters som förbereder sig just nu, men det skulle vara oansvarigt av förbundet att ignorera de regler vi är skyldiga att följa.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer