Anderson Silva vs Nick Diaz på UFC 183 i Las Vegas 31 januari 2015

En match många gått och hoppats på blir nu av. Anderson Silva (33-6 MMA, 16-2 UFC) möter Nick Diaz (26-9 MMA, 7-6 UFC) den 31 januari i Las Vegas.

Dana White:

”Matchen som fansen väntat på, matchen som fansen har skrikit efter … vi har satt Anderson Silva vs Nick Diaz till den 31 januari i Las Vegas. Matchen blir main event och det blir fem ronder.”

Silva går upp i buren efter ett långt uppehåll på grund av otäck skada. Han bröt benet på UFC 168 i december förra året när han mötte Chris Weidman. Läkarna har nu clearat honom att gå match igen och enligt White är Silva taggad.

White:

”Anderson Silva känns grym. Det blev ett uppehåll på 13 månader … nu är han 100 procent hel och redo.”

”Han ser väldigt mycket fram emot matchen”

Innan Chris Weidman kom i hans väg så regerade Silva UFCs middleweight division i nästan 7 år och han ansågs av många vara den bästa fightern i världen pound-for-pound.

Nick Diaz har inte fightats sedan i mars 2013. Diaz drog sig tillbaka när han inte var nöjd med sin deal med UFC och har spenderat tiden därefter med att träna och begrunda vilka hans bästa alternativ är. Han signade ny deal med UFC nyligen och White har sagt att om han vinner mot Silva på UFC 183 så kan han bli aktuell för en titelmatch.

White:

”Om Diaz går in och slår Anderson Silva, då kan han absolut fightas om titeln. Han är precis där. Det vore en stor, stor seger för honom.”

Diaz är före detta welterweight mästare i Strikeforce som är vida känd för trash talks och älskad av fansen för att alltid bjuda på underhållande action i buren.

Reaktionerna på matchningen har inte låtit vänta på sig, ett urval från Twitter flödet:

Luke ”Bigslow” Barnatt:

”Om @nickdiaz209 vs @SpiderAnderson inte gör dig upprymd då måste du helt seriöst omvärdera ditt liv #JustSayin”

Ariel Helwani:

”Nick Diaz höll vad han lovade. Ända sedan UFC 158 har han sagt: a) han kommer bara tillbaka om han får möta GSP eller Silva, b) om han får en ny deal”

Dan Stupp:

”Jag tycker att vi ska sätta upp en klocka för nedräkning Silva-Diaz på MMAjunkies hemsida”

David Loiseau:

”Nick Diaz vs Anderson Silva! Damer och herrar, vi har en MEGA MATCH #UFC”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer