Nyhet

Toni Tauru får titelmatch på Cage Warriors 72

Toni ”Dynamite” Tauru (9-1-1 MMA, 1-0 CW) går för sin tionde raka vinst och Cage Warriors bältet när han möter Cory Tait på Cage Warriors 72 i Wales den 13 september.

Den 13 september står Cage Warriors bantamweight titel på spel. Tauru möter engelsmannen ”Capcom” Tait (8-2 MMA, 1-0 CW) som liksom Tauru också kommer från en vinst och är en av Englands stjärnskott. 26-åringen har vunnit alla sina matcher på avslut och har en kickboxningskarriär i grunden. Han har vunnit hälften av sina matcher på submission och hälften på KO/TKO. Tait:

”Jag ser väldigt mycket fram emot att fightas om Cage Warriors titeln. Matcherna blir större och större för mig och vinner jag bältet visar jag att jag är i toppen i bantamweight divisonen i England. Jag ser fram emot det.”

Tauru, 29 år, har nästan glömt hur det känns att förlora.Tauru gick senast mot svenske Martin Akhtar (3-2-1 MMA, 0-1 CW) på Cage Warriors 66 i Danmark den 22 mars i år. Tauru drog ut Akhtar på rear-naked choke i slutet på första ronden. Senast Tauru förlorade var i augusti 2011 när han i sin andra proffsmatch i karriären mötte Mikael Silander i Shooto i Finland. Sedan dess ha Tauru nio raka vinster varav de sex senaste har kommit via submission. Tauru:

”Jag har stort självförtroende inför den här matchen. Det kommer bli min tionde raka seger och jag kommer bli nu Cage Warriors mästare. Så jag ser mycket fram emot det och är väldigt tacksam för möjligheten.”

Fightcardet så här långt för Cage Warriors 72

Vacant CXFC bantamweight world title: Cory Tait vs Toni Tauru
Jack Marshman vs Che Mills
Steve Dinsdale vs Lewis Long
Jordan Desborough vs Kris Edwards
Jamie Rogers vs Mario Saeed
Nick Nembherd vs Simas Norkus
Paulina Bonkowska vs Kate Jackson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer