Nyhet

Daniel Cormier kan tänka sig att träna med Anderson Silva och Lyoto Machida inför matchen mot Jon Jones

Daniel Cormier har redan åstadkommit mycket i sin MMA karriär men nu tycker han att det är dags att bärga UFCs light heavyweight titel.

Den 27 september möter han Jon Jones om titeln på UFC 178 i Las Vegas. För att maximera sina förberedelser för titelmötet tar han hjälp av lite kompisar:

”Jag har lite kompisar som satt mig i kontakt med ett par fighters i södra Kalifornien, bland andra Anderson Silva och Lyoto Machida. Jag kommer nog åka dit för en vecka.”

Utöver Silva och Machida kommer också topp-tio rankade Phil Davis och forne UFC-fightern Cyrille Diabate att dyka upp på hans träningscamp i augusti. Utöver gästspelare och sparringpartners utifrån har Cormier ett stabilt gäng i sitt team:

”Jag säger så här till Jon Jones, plocka fram två killar som kan slå de två träningskompisar jag kör mest med, Cain Velasquez och Luke Rockhold. Visa mig de två killarna du har som kommer förbereda dig bättre än två av mina bästa. Jag litar på mina teamkamrater, jag kommer stötta mig på Cain och Luke för att bli UFC mästare.”

De är kanske inte bästa vänner, Cormier (15-0 MMA, 4-0 UFC) och Jones (20-1 MMA, 14-1 UFC), men Cormier har stor respekt för Jones som fighter och vad han har uppnått:

”Jon Jones är 22-0. Han är bästa fightern pound-for-pound som vi någonsin har sett, och jag tror att jag kan slå honom.”

”Jag tror att varken räckvidd eller längd kommer spela någon roll den 27 september. Jag tror att jag har förmågan att slå Jon. Jag har förmågan att konkurrera med Jon och jag har självförtroendet för att få jobbet gjort. Detta är första gången som två obesegrade fighters slåss om UFC titeln. Det är en stor händelse. Det är den här typen av match vi behöver i MMA för att visa att fighters kan vara obesegrade under en lång period och sedan nå toppen och möta varandra och fightas om det största priset. Så, det här är en stor händelse. Jag känner det, Jon känner det och jag kan knappt bärga mig förrän det är dags.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer