Nyhet

UFC 181: Vitor Belfort får möta Chris Weidman

Det står nu klart att Vitor Belfort (24-10-0) får fightas mot Chris Weidman (12-0-0) på UFC 181 den 6 december i Las Vegas, dock under hårda restiktioner från Nevada State Athletic Commission.

I februari tidigare i år gick inte Belfort igenom ett dopingtest. Testet visade på för höga nivåer av testosteron. Belfort säger att skälet till de höga nivåerna berodde på att han gick på TRT-behandling, vilket var helt legalt vid den tidpunkten. Nu får han en ny chans att vis att han kan köra ren.

Med en tillfällig licens kommer Belfort bli nästa utmanare för Weidman, som nyligen gjorde sitt andra framgångsrika titelförsvar mot Lyoto Machida på UFC 175. Dana White förväntar sig att Belfort från och med nu ska hålla sig på mattan:

”Om han tar någonting, eller gör någonting kommer han åka dit. När han fightas mot Weidman kommer han vara 100% ren.”

Som en del av licensieringen får Belfort inte fightas någonstans före 6 december. Han kommer även bli tvungen att innan matchen genomgå slumpmässiga tester oavsett vart han befinner sig. Belfort verkar samarbetsvillig och införstådd med vad som gäller:

”UFC är min auktoritet, jag ska samarbeta till fullo med dem.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer