Nyhet

Amanda Nunes: ”Ronda Rouseys striking är inte särskilt bra”

Amanda Nunes (9-3 MMA, 2-0 UFC) blev inte så imponerad av Ronda Rouseys (10-0 MMA, 4-0 UFC) prestation mot Alexis Davis (16-6 MMA, 3-1 UFC) senast. Nunes menar att Rousey hade tur och att hennes striking egentligen är så bra.

Nunes möter Cat ”Alpha” Zingano (8-0 MMA, 1-0 UFC) på UFC 178 den 27 september i Las Vegas och även om Zingano både är en tuff och värdig motståndare ser Nunes redan förbi henne.

Zingano har tidigare varit lovad en titelmatch mot Rousey men har varit borta på grund av skada och rehabilitering och dessutom har hon behövt tid att återhämta sig efter sin man, Mauricio Zinganos, tragiska död.

Nunes gick sin senaste match mot Germaine de Randamie på UFC Fight Night den 6 november förra året. Nunes vann den matchen via TKO (armbågar) i första ronden.

Rousey besegrade Alex Davis blixtrande snabbt på UFC 175 i Las Vegas, bland annat genom sin förbättrade och imponerande striking. Men, det bet inte på Nunes som inte är särskilt imponerad.

Nunes känner sig mer fokuserad och driven än någonsin och ser sig själv besegra både Zingano och Rousey den närmsta tiden.

”Jag är mer fokuserad, jag tränar på ett grymt gym där jag har allt jag behöver för att bli bäst. Nu känner jag att jag har erfarenheten att bli mästarinna. Min stil har ändrats och jag försöker hela tiden bli bättre. Det är min tid nu. Jag vill visa det i matchen mot Cat och efter den, 100 procent, i en titelmatch.”

”Så här ligger det till: Efter den här matchen (mot Zinano) så tror jag att UFC kommer ge mig chansen. Genom att slå Cat Zingano vill jag visa att jag är redo för en match mot Ronda. Hennes (Rondas) striking är inte så bra. Hon knockade Alexis Davis för att hon hade tur. Hon är väldigt duktig med sina judo-kast och allt, men jag är redo för det. Efter den här matchen kommer jag börja träna för Ronda. Om hon kommer ut och boxas eller om hon tar matchen till marken spelar ingen roll, jag tar henne. Jag tror på att hålla distansen och inte ge henne chansen att få tag. Om man slår henne riktigt hårt kommer hon ge upp. Jag tror på att röra sig fram och tillbaka och slå. I slutet på andra ronden kommer hon inte orka ge det som krävs, det är min strategi och jag kommer slå Ronda Rousey.”

Den som vinner ligger mycket bra till för att få utmana Rousey om titeln. Men först i kön står nog trots allt Gina Carano om bara hennes avtal med UFC går i hamn.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer