Nyhet

Robin Van Roosmalen ser fram emot kommande titelmatcher i Glory

Robin Van Roosmalen (32-6) är enligt ordningen nästa man på tur att slåss om lättviktstiteln i Glory mot Davit Kiria (22-9). Han har tidigare uppgett att han ser mycket fram emot sin kommande fight men kommenterar även andra kommande titelfighter.

Nieky Holzken (84-11) som är rankad etta i welterviktsklassen och har varit skadedrabbad kommer att slåss med Joe Valtellini (12-2) om hans bälte. Samma bälte som hann vann från Marc De Bonte (87-12-1) på Glory Last Man Standing. Senaste gången de möttes på Glory 13 i Tokyo slutade matchen med att Holzken knockade Valtellini. Valtellinis senaste fight mot De Bonte var en jämn historia som gick tiden ut där båda fighters lyckades sänka varandra men komma in i fighten igen. De Bonte har tidigare uttryckt missnöje med domslutet som slutade i Valtellinis favör och gjorde honom till en ny mästare.

Robin Van Roosmalen om det kommande mötet mellan Valtellini och Holzken;

”Valtellinis fight mot Holzken i finalen på Glory 13 i Tokyo var riktigt jämn fram till de sista 10 sekunderna. Jag tror att bristen på erfarenhet gjorde att Valtellini förlorade. Jag såg några av hans tidigare fighter och jag är imponerad, han är en bra fighter. I synnerhet när han har så få proffsfighter. Han har en ganska holländsk stil, bra boxning och bra lowkicks. Jag tror att den här rematchen kommer bli en riktigt bra fight.”

Angående Valtellinis fight med De Bonte säger han;

”Valtellini plockade mer poäng i de tre första ronderna och De Bonte vann definitivt de två sista. Det var en jämn fight och resultatet beror på vad domarna ser. De är båda väldigt bra fighters. Jag tycker att De Bonte kunde ha använt längre kombinationer tidigare i fighten då Valtellini kom undan med poängen. Men det var en kul fight att kolla på. Jag njöt verkligen. Det är såna fighter Glory handlar om.”

I tungviktsklassen kommer Rico Verhoeven (44-9), som försvarade sitt bälte i rematchen mot Daniel Ghita (50-11) på Glory Last Man Standing, återigen få försvara sitt bälte. Denna gång blir det mot rutinerade holländaren Errol Zimmerman (103-11-1) som förtjänade sin plats genom att vinna tungviktsturneringen på Glory 14 i Denver.

Roosmalen kommenterar det förra och det kommande tungviktsmötet;

”Jag förväntade mig mer i fighten mellan Verhoeven och Ghita. Det var en ganska tråkig fight. Nu verkar det som att Errol Zimmerman är näste man att utmana om bältet. Jag tror att han kan vinna om han håller sig disciplinerad men om han tar det lugnt.. Ja, låt oss säga att Verhoeven alltid är i bra form. Han tränar alltid hårt. Det beror på Zimmerman helt enkelt. Om han är seriös och tränar hårt kan han bli riktigt tufft motstånd, annars tror jag Verhoeven vinner på poäng.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer