Floyd Mayweather Jr. snuvade Jon Jones på ESPYs Best Fighter Award igen

Floyd Mayweather Jr. är orubblig på tronen. På 2014 års ESPYs Awards tog han för tredje gången och året i rad hem priset ”Best Fighter”. Övriga nominerade för priset var boxarkollegorna Manny Pacquiao och Andrew Ward samt Jon Jones och Ronda Rousey från UFC.

I år är tredje året i rad som ”Money” Mayweather snuvar Jones på priset. Jones har varit bland de nominerade tre år i rad. ESPY, Excellence in Sports Performance Yearly Award delas ut till de idrottare som utmärkt sig speciellt under föregående kalenderår och vinnarna väljs ut av media och fans.

Mayweather Jr. inledde ännu ett framgångsrikt år med att slå Marcos ”El Chino” Maidana i en mycket underhållande match på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas i maj. Maidana gjorde vad han kunde i de 12 ronderna och Mayweather hade att göra men stod som vinnare till slut.

Maidana utmanade Mayweather Jr. mer än någon annan gjort de senaste åren och kanske är det också därför Mayweather Jr. erbjuder El Chino en re-match redan i september. Att det även inbringar en stor summa pengar är säkert en bidragande orsak också. Blir matchen av kommer den att gå i Las Vegas den 13 september

Maidana är den andra fightern någonsin som fått en re-match mot ”Money”. Matchen är inte 100 % spikad än men ett officiellt besked väntas i dagarna.

För att återgå till ESPYs, om någon håller räkningen, så var detta sjätte gången som Mayweather tog hem priset som Bästa Fighter. Han vann det 2007, 2008, 2010, 2012, 2013 och nu 2014!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer