Nyhet

Diego Brandao till Conor McGregor: ”Kom igen, ingen är rädd för dig”

Diego Brandao som möter Conor McGregor i huvudmatchen på UFC Fight Night Dublin imorgon kväll störs inte av att McGregor fightas på hemmaplan. Brandao är fokuserad på en sak; visa att han är tillbaka och det med besked.

Diego Brandao (18-9 MMA, 4-2 UFC):

”Jag vill tacka UFC för att jag får möta Conor i hans hemstad. För mig är det ingen stor sak, jag har kommit för att göra en sak, oavsett vad som är utanför (buren) eller vilka som sitter i publiken. Jag är för att visa honom hur det ligger till och att jag är här”

”Du tycker att du är bra, jag tycker att jag är bra också. Jag tror att det kommer bli en grym match.”

Irländaren McGregor (14-2 MMA, 2-0 UFC) signade med UFC förra året och återvänder nu till sin hemstad efter två år för att ta sig an Brandao på The O2 Arena i Dublin. När matchen annonserades och det stod klart att McGregor skulle fightas hemmavid så sålde galan snabbt slut.

McGregor har lyckats skapa mycket hype kring sin person under sin relativt korta tid i UFC. Han har vunnit hittills, han har mycket fans och hans fightingstil är underhållande. De faktorerna tillsammans kan ganska snabbt ge honom en chans på featherweight titeln. Men, förlorar han mot Brandao imorgon lär den chansen dröja.

Brandao vann The Ultimate Fighter 14 för tre år sedan men har sedan fått kämpa både i och utanför buren. Brandao tog matchen mot McGregor när Cole Miller, som skulle gått matchen från början, skadade sig. Brandao har inte gått match sedan han förlorade på KO mot Dustin Poirier i december förra året på UFC 168. Innan galan råkade han ut för en bilolycka och på invägningen till galan hävdar Poirier att Brandao hotat att sticka honom med kniv.

Brandao har i efterhand sagt att han borde ha dragit sig ur matchen mot Poirier och att han nu har fått ordning på saker och ting sedan han började hos Jackson-Winkeljohn MMA Team i Albuquerque Texas.

McGregor har stuckit ut hakan och sagt att han kommer vara UFC featherweight mästare innan årets slut. Brandao betvivlar detta och undrar samtidigt om McGreger kan leva upp till all hype och uppmärksamhet han skapat omkring sig:

”Det handlar inte om Conor, han är hypad. Poirier är topp-fem, Swanson är topp-fem. Vem är Conor? Jag tycker att det är så vi måste se på det. Jag tror att den är typ av kille jag är och hur explosivt jag fightas har avgjort att Joe Silva (UFC matchmaker) satt ihop den här matchen.”

”Men jag tror inte någon är rädd för att möta Conor. Kom igen, ingen är rädd för dig.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer