Nyhet

Två fighters till sjukhus på grund av extrem bantning inför match

Snabb och extrem bantning är en okontrollerad del av kampsporten som nyligen lett till att två fighters hamnat på sjukhus.

Jordan ”No Mercy” Murray (6-13 MMA) från Canada var efter hård bantning tvungen att akut operera sin gallblåsa:

”All min bantning verkar till slut ha kommit ifatt mig. Det ser ut som att jag behöver ta bort min gallblåsa efter att ha spenderat hela dagen på akuten och förlorat mycket blod. Läkaren säger att det till 100 % beror på bantningen, galet.”

Jer Kornelsen bantade för sin BFL match:

”Jag svimmade och slutade andas i bastun då jag försökte komma ner i vikt. Jag antar att de gjorde HLR på mig och sedan blev körd till sjukhuset. Jag är seriöst förbannad och mår skit. Jag ber om ursäkt till mitt team, Battlefield och framförallt till min motståndare.”

Om de här vanorna kring bantning i MMA fortsätter så är det bara en fråga om tid innan en tragedi inträffar. När det gör det kommer efterverkningarna riktas direkt mot The Athletic Commission vars största uppgift är att se till idrottarens säkerhet. The Athletic Commission anses inte ha lyckats adressera problemet tillräckligt. Förhoppningsvis tar de nu tag i problemen. Diskussioner kretsar mycket kring att viktklasserna finns för att skydda atleterna, inte för att uppmuntra vanor som på allvar äventyrar deras hälsa och välmående.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer