Nyhet

Weidman vill möta dopingfri Belfort härnäst

I en intervju med MMA Hour uppger obesegrade mellanviktsmästaren Chris Weidman (12-0) att han vill möta Vitor Belfort (24-10) i nästa titelförsvar. UFC har ännu inte uppgett vem som kommer möta mästaren härnäst, men Belfort står enligt ordningen näst på tur.

Weidman försvarade sitt bälte i en övertygande domslutsvinst mot Lyoto Machida (21-5) förra veckan på UFC 175. Nu kvarstår frågan vem han kommer möta härnäst. Enligt all logik bör det bli Vitor Belfort. I en intervju med MMA Hour säger Weidman;

”Jag önskar jag visste. Jag har inte pratat med Dana White eller någon på UFC sedan min senaste fight. Jag vill slåss med Vitor Belfort. Han är killen som har flutit omkring toppen en längre tid nu. Han är ännu en legend. Jag har kommit att gilla att fightas med legender som jag beundrat och som fick in mig i sporten. Han har dock sin dopingfråga att ta itu med. Jag hoppas att han kan lösa det och att han kan få sin licens. Jag vet inte hur det där fungerar riktigt men det är killen jag vill möta.”

Efter att Belfort knockade Dan Henderson (30-12) i november 2013 har situationen varit rätt komplicerad. Han och Weidman skulle egentligen mötas på UFC 173 men mötet blev flyttat på grund av att Weidman behövde operera knät. Därefter kom förbudet för TRT och det satte ännu mer käppar i hjulet för Belforts planer om ett title shot då han blev testad i februari och därefter inte har haft licens att tävla. Weidman poängterar dock att han vill att Belfort blir grundligt testad för doping innan deras möte. I övrigt uttrycker Weidman att han vill vinna över alla potentiella motståndare i viktklassen och därefter eventuellt ta några super-fights. När Jon Jones kom på tal sa Weidman att det var en fight han skulle vara intresserad av;

”Det beror på. Just nu skulle det vara intressant eftersom vi båda är i topp. Han är killen jag vill slåss mot. Men vem vet var han kommer vara då. Jag tror han kommer att vara i toppen ett tag och jag tror jag kommer vara det också. Så om jag måste säga just nu, så skulle jag säga att det är fighten jag vill ha. Jag vill möta de bästa killarna i världen. Jag vill möta motståndare folk tror jag inte har en chans att vinna över. Så han skulle definitivt vara ett grymt test för mig.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer