Nyhet

Ronda Rousey rankad högre än Alexander Gustafsson på UFCs pound-for-pound ranking

Ronda”Rowdy” Rousey (10-0 MMA, 4-0 UFC) är rankad nia på UFCs egna pound-for-pound ranking. Alexander Gustafsson (16-2 MMA, 8-2 UFC) är rankad som nummer fjorton, fem platser lägre än Rousey. Dana White tycker att Rousey är för lågt rankad och att det beror på att hon är kvinna.

Dana White:

”Hon (Rousey) är högre än nummer nio i pound-for-pound rankingen. Hon är obesegrad, hon har avslutat varje match på ett förkrossade sätt men, det är fortfarande en mansdominerad värld. Media kommer aldrig placera henne högre upp i rankingen. Det är media som bestämmer och Ronda som är kvinna hade behövt fightas hårdare. Hade det varit fråga om en kille med den vinstserien så hade han varit rankad etta i pound-for-pound. Men eftersom hon är kvinna kommer de inte att ge henne den cred hon förtjänar.”

När videon, som visar när Ronda Rousey brottas med Gegard Mousasi i början på Rouseys MMA-karriär, postades på ett forum så tog UFC-fightern Mark Bocek till orda:

“Vilket slöseri med tid för Gegard, det måste vara en väldigt sympatisk kille…!

“Kanske ni inte fattar, så låt mig förklara…När jag brottas med en kvinnlig OS-silvermedaljör i brottning så känns det som att brottas med en tolvåring…Ni tror att en kvinna skulle slå en man? Lmao!!! (laughing my ass off)”

Videon man refererar till har några år på nacken och visar hur Mousasi, som är 30 kilo tyngre än Rousey, med lätthet tar ner henne och tar det väldigt lugnt med henne givet att hon precis börjat köra MMA.

UFCs pound-for-pound ranking

1 Jon Jones

2 Jose Aldo

3 Cain Velasquez

4 Demetrious Johnson

5 Chris Weidman

6 Anthony Pettis

7 Anderson Silva

8 Renan Barao

9 Ronda Rousey

10 Johny Hendricks

11 TJ Dillashaw

12 Vitor Belfort

13 Benson Henderson

14 Alexander Gustafsson

15 Gilbert Melendez

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer