Nyhet

Ledande managern Lex McMahon blir nu även promotor

Lex McMahon har sedan länge varit en av de mest framstående MMA agenterna med en lista över fighters som bland andra Rory MacDonald, Jake Shields, Stefan Struve och Liz Carmounche. Nu börjar McMahon dessutom att jobba som promotor.

McMahon har anslutit sig till Titan Fighting Championships och kommer jobba sida vid sida med Vdn Jeff Aranson.

Arbetsuppgift enligt McMahon själv:

”Min uppgift blir att se till att maskineriet fungerar och att säkerställa att Jeffs vision omsätts i praktik.”

Flera har tagit steget från att jobba som manager för fighters till att jobba som promotor. Dana White är ett exempel. White var manager åt Tito Ortiz och Chuck Liddell innan han blev UFCs president. Det är lite ovanligare att sitta på två stolar samtidigt men även det har gjorts förut. Black House’s Ed Soares till exempel, driver också det framgångsrika Resurrection Fighting Alliance i Los Angeles.

Risken för intressekonflikt är uppenbar men McMahon menar att man undviker en sådan situation genom framförallt en öppen dialog.

”Det bästa du kan göra är att vara 100 procent transparent och att sätta ihop ett team som kommer fungera även när det uppstår problem.”

”Man löser överenskommelser och affärer på armlängds avstånd och ser till att både aktörens och fighterns intressen tillgodoses. Om det någonsin uppstår några frågor då sätter man sig ner och pratar om det.”

Med en förteckning över många kända fighters, varav en del är veteraner, ser McMahon att Titan Fighting Championships inte kommer vara en promotion som försöker utmana UFC dominans på marknaden utan snarare ge etablerade namn en plattform att utgå ifrån när de söker en andra chans på den större scenen.

”Jeff har tagit ett regionalt varumärke i Titan och expanderat så att Titan numera är ett nationellt och snart också ett internationellt varumärke. Han har fått till en jättebra deal med CBS Sports och signat grymma fighters. Han gör allt rätt.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer