Nyhet

Alistar Overeem ser förbi Ben Rothwell och vill möta Junior Dos Santos

Alistair Overeem (37-13) är närmast aktuell för UFC Fight Night 50 där han kommer att möta Ben Rothwell (33-9) den 5 september. Overeem är dock övertygad om att fighten kommer att sluta i förtid med en KO-vinst.

Overeem har varit skadad en tid och vann senast över Frank Mir (16-9) på domslut efter två förluster mot Antonio Silva (18-5) och Travis Browne (16-2). Han har numera flyttat sin träning från Blackzilians till Greg Jacksons team i Albuquerque och han känner att det har hjälpt honom att göra de förändringar han behöver för att bli en bättre fighter. Han är dock övertygad om att nästa fighten inte kommer gå tiden ut;

”Knockout. Det kommer inte att bli ett domslut eftersom Ben inte är den typen av kille. Och jag, rent generellt, är inte heller den typen av kille. Ibland finns det undantag, men i allmänhet går jag alltid för avslut. Jag kommer inte att vara slarvig och trötta ut mig själv och hamna i farozonen för ett lås. Frank Mir försökte han gå på lås ända till slutet av fighten, försökte lura mig att göra ett misstag. Jag lät det inte hända och jag gick på säkerhet men jag försökte fortfarande avsluta. Jag träffade honom fortfarande. Såg ni hans ansikte? Kolla på statistiken. Ni kan inte säga att jag inte försökte knocka honom.”

Dana White har tidigare anklagat Overeem för att skylla på sina skador för att slippa möta Junior Dos Santos (16-3). De två skulle ha mötts två gånger tidigare men Overeem har tackat nej till båda möten av olika skäl. Dos Santos har själv uppgett att han inte vill möta Overeem efter att Antonio Silva ”satte honom på plats” och kallade honom ”begränsad”;

”Bigfoot satte honom på plats. Jag känner inte längre att jag vill möta honom men jag kommer möta vem än UFC ställer framför mig. Begränsade fighters, killar som inte tror på sig själva, som inte engagerar sig i sin träning och inte tar det på allvar försöker hypea sig själva.”

Overeem själv påstår att han gärna skulle möta Dos Santos efter hans möte med Ben Rothwell. Just nu står dock Ben Rothwell i vägen för hans planer. Hur den fighten kommer att sluta får vi se den 5 september.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer