Nyhet

Amanda Nunes tvivlar inte på att hon kommer ta bältet från Ronda Rousey

Amanda Nunes är en fighter med stort självförtroende som på UFC 178 tar sig an Cat ”Alpha” Zingano. Därefter vill hon ta bältet från Ronda Rousey.

Amanda Nunes (9-3 MMA, 2-0 UFC) har en plan och första hållpunkt i den planen är att möta och ta sig förbi den obesegrade Cat ”Alpha” Zingano (8-0 MMA, 1-0 UFC) på UFC 178 i september. Därefter kan hon inte se annat än att UFC ger henne chansen mot Rousey.

Zingano blev lovad en chans mot Rousey innan hon blev skadad. Nunes ser att om hon slår Zingano i september så borde hon avancera i kön och vara den som får chansen mot Rousey härnäst?

Zingano är tillbaka efter skadeuppehåll och har sedan tidigare varit den som stått först i kön för att möta Rousey men hon vill först gå en match och bli varm i kläderna innan det är dags för att utmana om titeln. Nunes såg sin chans och övertalade UFC att få gå upp mot Zingano. Nunes fick som hon ville och ser nu en chans att avancera i kön som leder till en chans på titeln mot Ronda Rousey (10-0 MMA, 4-0 UFC).

Nunes:

”Jag har väntat på den här matchen. När jag skriver på Twitter taggar jag alltid Sean Shelby (UFC matchmaker) och Dana White (UFC president) och jag har skrivit flera gånger att jag vill ha den här matchen. Jag behöver en sådan här match för att visa att jag är redo för en titelmatch.”

Nunes coach, forne UFC-fightern Charles McCarthy, säger att det är ett stort mål på vägen att ha fått till den här matchen mot Zingano:

”När jag började jobba med Nunes så sade hon att det viktigaste för henne var att få möta Ronda Rousey och bli världsmästare. Vi började därför titta på vad som skulle krävas och vilken match hon skulle behöva för att nå det målet.”

Nunes och McCarthy hade två kandidater som skulle kunna hjälpa Nunes närmre målet, Cat Zingano och Sarah Kaufman. När de fick höra att Zingano (som i sin senaste match vann över Miesha Tate) skulle gå en match först innan det var dags att ta sig an Rousey, så var valet enkelt. Vägen via Zingano borde vara den snabbast till titelmatch för Nunes.

McCarthy:

”Jag hörde av mig till UFC och de var nöjda med matchningen vi föreslog. Timingen är perfekt.”

Det kan vara dumt att redan se förbi Zingano som trots allt är obesegrad och som i sin senaste match vann mot Tate som är den som hittills klarat sig bäst mot Rousey och överlevt ända till tredje ronden. Men Nunes förutspår redan hur matchen mot Zingano kommer se ut:

”Jag tror hon satsar på striking första minuten och när hon märker att jag är bättre än henne stående så kommer hon försöka ta ner mig.”

McCarthys bild:

”Jag är helt säker på att hon (Zingano) kommer bli TKO:ad i andra ronden.”

Om Rousey säger Nunes:

”Jag tror att jag, till 100 procent, slår Ronda Rousey efter den här matchen mot Cat. Vi väntar på de här tillfällena. Du kan visa att du är redo för titeln när du får de här stora möjligheterna. Jag är redo.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer