Nyhet

Genki Sudo förnyar den japanska fightingscenen med egen tävling

Genki ”Neo-Samurai” Sudo kanske inte varit uppe i ringen sedan 2006 men han är fortfarande en kampsportsikon, respekterad över hela världen. Han använder också den plattformen när han nu lanserar en egen tävling.

Sudo var känd för sina flashiga ingångar till matcharenan och spektakulära upptåg i ringen på RINGS och K-1. Även om han kunde håna sina motståndare under matcherna, som av respektlöshet, visade han också ödmjukhet och integritet i såväl vinst som förlust och hans motto var ”we are alla one” vilket han ofta proklamerade.

Sudo var en av de första japanska stjärnorna i UFC och han avslutade sin fighting karriär med ett record på 15-4-2 (2-1 UFC).

När Vale Tudo Japan lanserades på nytt under Shooto Commissions banner var Sudo en av kommentatorerna vid den första galan. Real Fight från Kina har nyligen också annonserat att Sudo kommer att producera en ny serie av MMA events i Japan. Men efter den kungörelsen har det varit tyst och Real Fights hemsida har dessutom upphört.

Istället kommer nu nyheter om Sudos egen-producerade projekt och tävling som kallas IKKIUCHI eller 1-mot-1 kamp. Det är en jiujitsu tävling som bjuder in alla kampsportsutövare att tävla mot varandra, en mot en, inför publik. En kamp som speglar de traditionella systemen, nedärvda genom generationer i Japan, som alltid haft en förkärlek för den här typen av tävlingar där man får bevisa sin duglighet.

Reglerna i tävlingen kallas “Ikkiuchi” jiujitsu-relger vilket innebär en fem minuters rond som förlängs med 3 minuter om ingen lyckats vinna inom ordinarie matchtid. Man överväger både proffs och amatörer men inga prispengar ligger i potten.

Tävlingen kommer att hållas i Zenryuji Temple i Adachi den 24 augusti.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer