Nyhet

Wanderlei Silva hävdar att han är ren och utmanar Luke Rockhold

Wanderlei Silva (35-12) undvek nyligen funktionärer från Nevada State Athletic Commission när de ville att han skulle ta ett dopingtest. Senare erkände han vid ett förhör att han tagit förbjudna substanser. Nu hävdar han att han är ren och utmanar Luke Rockhold.

FighterMag har tidigare skrivit om Silva och vad den senaste sejouren med NSAC kommer ha för konsekvenser för hans karriär. Dana White kommenterade bland annat följande i efterspelet då Silva blev avslöjad;

”Jag gillar Wanderlei. Han har alltid varit en bra kille. Men om du undviker ett test, i synnerhet i Nevada så finns det inte en chans i he***te att de kommer låta honom komma undan. Aldrig! De kommer begrava Wanderlei Silva.”

Även Bas Rutten uttalade sig om följderna det hade för Silvas karriär;

”Om du undviker NSAC kommer de statuera ett exempel av dig. I den åldern han är nu, kan det innebära döden för hans karriär.”

Silva skall ha ett förhör med NSAC senare under juli där det väntas att hans straff kommer att bli offentliggjort. Han verkar dock ta det hela med ro och förklarar att han har testat sig i Brasilien och att han numera är ren och redo för match;

”Livet är underbart. Jag tränar ordentligt. Jag gjorde ett eget test i Brasilien 6 juni för att se om substanserna försvunnit ur kroppen. Jag testade också mina testosteronnivåer. Vid min ålder är nivån 180, och jag ligger på 160. Jag är helt ren och kan fightas så snart som möjligt. Jag väntar bara på att UFC ska ge mig ett datum. Om två månader kommer jag vara redo för fight. Jag skulle vilja gå match mot Luke Rockhold. Han är en bra kille. Han har vunnit sina senaste fighter och är den före detta Strikeforcemästaren. Jag tror den här fighten kan göra att jag ställer mig i kön för att slåss om titeln.”

Vitor Belfort som också har sina problem med NSAC och dopinganklagelser gjorde ett liknande uttalande som Silvas ovan. Då förklarade Dana White att han måste lösa sina problem med NSAC innan han får fightas i UFC igen. Nu återstår det att se vilket straff NSAC kommer dela ut till Silva och om vi får se den forne Pride-mästaren i UFC-oktagonen igen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer