Nyhet

Rafael Cordeiro: ”Jag kommer inte vara chockad när Werdum slår Velasquez”

Fabricio Werdum (18-5-1) kommer att möta Cain Velasquez (13-1) om tungviktsbältet på UFC 180 den 15 november i Mexico City. Nu har Werdums coach Rafael Cordeiro uttalat sig om hur han tror matchen kommer att sluta.

Cordeiro är en respekterad tränare i MMA-världen. Han var bland annat tränare för det berömda teamet Chute Boxe innan MMA slog igenom på riktigt. Numera är han tränare för Fabricio Werdum, Wanderlei Silva och Lyoto Machida på Kings MMA i Kalifornien.

Cordeiro är övertygad om att Werdum vars styrka ligger i grapplingen, kommer dominera en Velasquez som är otroligt bra stående. De två skulle ha mötts om bältet tidigare under 2014 men det sköts upp när Velasquez åkte på en skada.;

”Det kommer att bli så coolt. Fabricio har tränat för det här ögonblicket fler år. Ända sedan han flyttade till USA för sju år sedan har han utvecklat ett grymt stående game. Han har stora meriter inom jiu-jitsun och hans muay thai är lika bra som hans jiu-jitsu idag. Han har det som krävs för att låsa ut eller knocka Cain Velasquez.”

Folk inom MMA-världen har tvivlat på Werdums förmågor mot stående fighters förut, bland annat mot Fedor Emilianenko när de skulle mötas i Strikeforce 2010. Den matchen slutade med att Werdum låste ut legendaren Fedor i första ronden.

”Jag håller inte med om att Werdum shockade världen när han vann mot Fedor. Det existerar inte i MMA. Det är en fight och båda fighters är redo. Jag kommer inte att bli chockad när Werdum slår Velasquez, jag förväntar mig redan det.”

Då Velasquez åkte på en skada bestämde sig Dana White för att ordna en match mellan contendern Travis Browne (16-2-1) och Werdum på UFC on FOX 11 i april. Werdum vann även den matchen och bevisade att han var redo för att slåss om titeln.

”Vi ville inte ha fighten mot Travis Browne, men Dana sa att han var tvungen att fightas igen innan title shoten. Vi tog fighten och Werdum bevisade att han var redo för allt. Travis är en tuff fighter, större än Werdum men Werdum bevisade sin överlägsenhet och att han var redo för title shoten.”

Velasquez och Werdum kommer först att agera coacher på The Ultimate Fighter: Latin America som filmas just nu. Därefter kommer de att mötas på UFC 181 i galans main event. Det blir en tuff fight för Velasquez som inte har gått en fight sedan oktober 2013 då han tog bältet från Junior Dos Santos (16-3) efter en dominant uppvisning. Werdum förlorade dock sin fight mot dos Santos i 2008. Det är dock inget som oroar Cordeiro;

”Velasquez är en bra match för oss. ”Cigano” (dos Santos) har en helt annorlunda stil. Han är en boxare men Werdum är en mer komplett fighter. Han har jiu-jitsu i världsklass, bra muay thai. Det är en farlig matchning för Velasquez. Jag säger inte att ”Cigano” är dålig, jag tror bara att Velasquez stil är bättre för Werdum. Vi vet redan att hans bästa vapen är hans cardio och Werdum har redan visat hur bra hans cardio är nu och att han har ett grymt markgame och bra takedowns. Han är redo för allt. Detta är Werdums chans. Han kommer att bli champion. Jag ser inget annat resultat än vinst.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer