Nyhet

Zuffa om senaste dopingskandalen i UFC

Mindre än 24 timmar efer att British Columbia Athletic Commission avslöjade att Ali Bagautinov testats positiv för otillåtna substanser kom straffet från Zuffa – ett års avstängning.

Ryssen Ali ”Puncher” Bagautinov (13-3 MMA, 3-1 UFC) gick mot UFCs Flyweight mästare Demetrious Johnson (20-2 MMA, 8-1-1 UFC) på UFC 174 i Vancouver. Nu står det klart att Bagautinov påvisat otillåtna preparat i ett dopingtest som togs innan matchen.

Zuffa stänger av Bagautinov från att tävla ett år framåt och i slutet på perioden skall han undergå nya dopingtest.

Zuffas uttalande:

“UFC 174 deltagaren Ali Bagautinov har blivit avstängd av the British Columbia Athletic Commission för att ha påvisat erythropoietin (EPO) i dopingtest. Han var också informerad om att testresultaten strider mot UFC Fighter Conduct Policy och Promotional Agreement med Zuffa, LLC. UFC har en strikt och konsekvent policy vad gäller användandet av illegala och/eller prestationshäjande preparat hos våra idrottare. Bagautinov blir avstängd i ett år och måste bli godkänd på dopingtest i slutet på den perioden innan han får tillstånd att tävla i UFC igen.”

Bagautinov blev besegrad av Johnson på UFC 174 in Vancouver via enat domslut.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer