Nyhet

George St. Pierre har inte bråttom tillbaka

George St. Pierre gjorde nyligen en intervju med Inside MMA där han uppdaterade fansen om läget kring hans eventuella comeback. Mästaren tog en paus på obestämd tid efter att ha försvarat sitt bälte hela 9 gånger.

”Jag behövde det här.. Att vara glad. Jag tappade motivationen. Känslan jag vill ha är att vilja tävla igen. Om du har en dålig dag i MMA kan du skada dig ordentligt. Jag tror innerligt på att om jag hittar glädjen i att tävla igen och jag hittar gnistan så kommer jag visa att jag är bäst i världen. Just nu försöker jag bara njuta.”

Efter att GSP meddelat att han tar en paus från sporten i december åkte han på en knäskada under träning som krävde operation. Det var samma typ av skada han fick och opererades för i 2011. Hans coach Firas Zahabi från Tristar Gym uttryckte sig att GSP var mer motiverad än någonsin att komma tillbaka efter det;

”Jag tror han kommer återvända. Jag tror det finns en gnista kvar i honom, speciellt sedan han fick skadan. Han är mer motiverad än någonsin.”

Även den legendariske boxningscoachen som GSP tränar med,; Freddie Roach, har uttalat sig;

”Han sa att han ville ta en paus i två år. Jag sa till honom att två år innebär pensionering. Jag sa pröva med ett år så får vi se hur du känner dig och om du känner dig tillräckligt hungrig. Om du gör det så kör vi på, annars lägger vi ner.”

Det var efter fighten mot Hendricks på UFC 167 i november 2013 GSP bestämde sig för att ta en paus. Sedan dess har signalerna varit blandade från olika håll angående en eventuell comeback. GSP har under hela tiden sedan han bestämde sig för att ta en paus uttryckt att han kommer att återvända förr eller senare. Kommer hans knäproblem sätta stopp för planerna kring en comeback?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer