Nyhet

Cristiane Cyborg Justino går ner till Ronda Rouseys viktklass

Cristiane ”Cyborg” Justinos manager och promoter har nu meddelat att Cyborg kommer börja tävla i bantamweight istället för featherweight. Det betyder att Cyborg och Rousey numera kommer tävla i samma viktklass.

Cyborg (12-1) har ingen motståndare annonserad än men är planerad för Invicta FC 10 enligt Invicta FCs president Shannon Knapp. Enligt Knapp kan Cyborg komma att därefter gå sin andra match i nya viktklassen i februari eller mars nästa år.

För att få hjälp med viktnedgången kommer Cyborg att jobba med Tony Aponte, fys- och konditions specialist, som bland annat jobbat med BJ Penn och Heath Herring. Målet är att Cyborg skall gå runt på en vikt på 155 pounds och därifrån gå ner till 135. Som featherweight fighter har Cyborg gått runt på 180 pounds.

Cyborg åker till Thailand i slutet på månaden för att förbättra sin striking och påbörja resan ner mot den lägre viktklassen. Cyborg förlorade klart på poäng mot Jorina Baars nyligen när de möttes i under thaiboxningsregler i Lion Fight.

Målet på sikt är såklart att bli signad av UFC och få utmana Ronda Rousey som i helgen försvarade sitt bälte för fjärde gången i ordningen.

Trots att UFCc president Dana White tidigare varit tveksam och kallat Cyborg för ”Wanderlei Silva i klänning” på grund av att hon åkt dit på steroider i dopingtest på så är han nu mer mottaglig för att signa henne.

Cyborg har tävlat i bantamweight förut men det var senast 2008 i sin debut i EliteXC när hon mötte den nuvarande UFC-fightern Shayna Baszler. Den matchen vann Cyborg på TKO i andra ronden.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer