Nyhet

Jose Aldos svar till Chad Mendes: ”Fortsätt snacka medan du har en mun kvar”

Den senaste tiden har det varit hårda ord och inga visor mellan Jose Aldo och Chad Mendes. De två skulle ha mötts om bältet på UFC 176 men hela galan fick skjutas fram på grund av att Aldo skadade sig. Sedan dess har de båda uttalat sig i mindre positiva ordalag om varandra.

Senast de två möttes var på UFC 142 i januari 2012 då Aldo knockade Mendes med ett knä i första ronden. I en intervju på The MMA Hour uttryckte en irriterad Mendes att han är trött på att Aldo backar ur sina titelförsvar och skyller på skador. Han var inte heller glad för att matchen eventuellt skulle kunna gå på UFC 179 i Rio de Janeiro i oktober, på Aldos hemmaplan;

”Jose Aldo kan inte springa från mig för alltid. Den här fighten kommer att bli av och jag kommer ta hans bälte ifrån honom. Jag är trött på att han backar ur, det är något han har gjort länge. Den första gången vi skulle mötas gjorde han samma sak, det slutade med att jag mötte Rani Yahya då jag inte ville gå utan en fight ett helt år. Jag vann över Yahya, jag fick title shoten. Att han backar ur och skyller på skador gör mig förbannad. Det är hög tid att alla ser det för vad det är.”

Aldo var föga förvånande inte glad över vad Mendes hade att säga om honom, och hade egentligen bestämt att inte göra några intervjuer efter att UFC 176 blivit inställt. Nu kommer han dock med svar på tal;

”Jag kanske blir skadad hela tiden för att jag inte tar så många ”tillskott” som du tar. Jag blir skadad för att jag tränar mycket för att kunna slå dig som jag gjorde sist, och jag tror du kommer ihåg det och fortfarande drömmer mardrömmar om det. Jag gjorde alla medicinska undersökningar jag behövde göra men om du är en doktor så kan jag skicka dem till dig så får du ta en titt. Du kanske kan skriva ut ett av dina ”tillskott” så jag kan läka snabbare.”

”Den som får stryk flyr ofta från ännu ett kok stryk men du kan inte springa för evigt för att jag kommer jaga dig. Innan buren stängs kan du säga vad du vill, eftersom när den väl stängs så kommer du inte kunna öppna din mun. Så prata medan du har den kvar. Och vem är du att säga var vi kommer fightas? Jag tror inte Dana White blir så glad när någon tar hans beslut åt honom.”

Angående att fighten skulle gå på Aldos hemmaplan och Mendes missnöje kring det säger Aldo;

”Du är den som enbart verkar slåss på hemmaplan, som desperat inte vill gå match i Brasilien. Jag blev skadad och min fight med Frankie Edgar blev flyttad från Brasilien till Las Vegas. Jag slogs med din coach (Urijah Faber) i din hemstad Sacramento, jag slogs med Mark Hominick på hans hemmaplan inför 55000 fans. Jag har slagits i Japan och Europa. Och nu säger du mig att du vill vara champion. En champion väljer inte motståndare eller var fighten kommer äga rum. Nu frågar jag dig vem som är den riktiga pu**yn.”

Oavsett var fighten dem emellan kommer att äga rum kan vi av herrarnas tonläge konstatera att det troligtvis kommer att bli något man som MMA-intresserad inte vill missa.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer