Ronda Rouseys största potentiella hot, obesegrade Holly Holm, signar med UFC

Efter flera månaders förhandling är nu Holly ”The Preacher’s Daughter” Holm (7-0 MMA) signad till UFC. Men har Holm verkligen vad som krävs?

Holm, snart 33 år, från New Mexico är 18-faldig (!) världsmästare i boxning i sammanlagt 3 viktklasser och nu går hon in i UFC, i Ronda Rouseys viktklass.

Holm är obesegrad men samtidigt finns det tvivel kring hur pass stort hot Holm skulle vara. Har hon verkligen vad som krävs för att slå Rousey, ens stående?

Innan Rouseys match mot Alexis Davis på UFC 175, som Rousey vann på 16 sekunder där början på slutet var en stenhård overhand, trodde flera att Holm skulle ha fördel av sin striking. Nu, efter att ha sett Rouseys potential i striking är det inte många som sätter sina pengar på Holm trots allt.

Det är uppenbart att Rousey är att räkna med och kan hänga med de bästa i världen även i stående fighting. Om man utgår ifrån att Rousey och Holm är lika farliga stående och lägger till att Holm inte kan mycket på marken i jämförelse med Rousey så blir det ingen svår ekvation om Rousey tar fighten till marken?

MMA-skribenter världen över verkar överens om att Rousey en dag kommer förlora sin UFC-titel men hävdar samtidigt att det inte kommer bli till Holly Holm.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer