Nyhet

M1 Global 50: Battle of Neva

Organisationen M1 Global har nu annonserat att deras 50e gala kommer att arrangeras den 15 augusti i St. Petersburg. M-1 Global är en av europas största MMA-organisationer. Senaste galan, som FighterMag rapporterat om tidigare; M-1 Challenge 49: Battle in the Mountains slog publikrekord i Ryssland.

Main event på Battle of Neva kommer att vara en rematch mellan M-1 Challenge titelhållaren i lätt tungvikt; tysken Stephan Puetz (10-1) och föredetta titelhållaren Viktor Nemkow (19-5). Puetz är en av Tysklands bästa tungviktare och har haft en gedigen karriär i landets största MMA-organisation – Respect FC. Han vann bältet från Nemkow på dennes hemmaplan i Ryssland på M-1 Challenge 46 i mars 2013. Nemkow däremot är ”Master of Sport” i sambo och brunbälte i judo. Hann vann guld i World Combat Sambo Championship 2011 och tränar med Fedor Emilianenkos tränare Mikhail Voronov och Alexander Mitchkov.

Co-main event kommer att vara mellan två polska tungviktare; Damian ”Polish Pitbull” Grabowski (19-1) och obesegrade contendern Marcin ”Tybur” Tybura (10-0). Grabowski har vunnit sina sex senaste fighter och vann tungviktsbältet i november 2013 mot Kenny Garner genom submission i tredje ronden. Tybura började fightas under M-1-fanan i 2013. De två skulle ha gått match om titeln redan i mars men den blev uppskjuten till augusti då Grabowski fick en nackskada.

M-1 Globals VD Vadim Finkelstein;

”Vi är stolta och glada över att ha gjort MMA så populärt bland folk. Den här turneringen kommer som vanligt att organiseras på den högsta nivån. Vi har två titelfighter, en i tungvikt och en i lätt tungvikt och båda förväntas bli spektakulära. Även andra fighter av stort intresse för MMA-fansen kommer att gå av stapeln under kvällen.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer