Nyhet

Gegard Mousasi vs Ronaldo Souza flyttad till UFC Fight Night 50

Som vi rapporterat om tidigare föll Gegard ”The Dreamcatcher” Mousasi vs Ronaldo ”Jacare” Souza bort då UFC 176 ställdes in. Nu kommer matchen istället att gå som main event på UFC Fight Night 50 den 5 september på Foxwoods resort Casino i Connecticut USA.

Eftersom ”Jacare” är rankad fyra i UFCs middleweight och Mousasi rankad sjua ansåg UFC det som lämpligt att matchen får gå upp som main event på galan. Deras möte är en re-match. Mousasi och Jacare möttes redan 2008 i en match som Mousasi vann på KO med en frontspark. Den av dem som vinner nu i september kommer kunna argumentera bra för att få en chans mot Chris Weidman om bältet i viktklassen.

Jacare (20-3 MMA, 3-0 UFC) har sedan förra matchen mot Mousasi radat upp vinster och hans sex senaste matcher är vinster.

Mousasi (35-4 MMA, 2-1 UFC), som för övrigt mötte svenske Ilir Latifi på UFC on FUEL TV 9 i Sverige i april förra året, missade chansen på UFC bältet då han förlorade på decision mot Lyoto Machida i februari i år. Därefter närmast utklassade han Mark Munoz på UFC Fight Night 24 i Berlin i maj.

Andra som är bekräftade för UFC Fight Night 50 är heavyweightmatcherna Alistair Overeem vs Ben Rothwell och Matt Mitrione vs. Derrick Lewis.

Följande matcher som skulle gått på UFC 176 har fått nya galor:

Ronaldo Souza vs. Gegard Mousasi: UFC Fight Night 50 den 5 september
Bethe Correia vs. Shayna Baszler: UFC 177 den 30 augusti
Tony Ferguson vs. Danny Castillo: UFC 177 den 30 augusti
Derek Brunson vs. Lorenz Larkin: UFC 177 den 30 augusti
Abel Trujillo vs. Bobby Green: UFC Fight Nigh den 16 augusti
Jussier Formiga vs. Zach Makovsky: UFC Fight Night den 16 augusti
Beneil Dariush vs. Tony Martin: UFC Fight Night den 23 augusti
James Vick vs. Walmir Lazaro: UFC Fight Night den 23 augusti

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer