Nyhet

Dana White: ”Bellator konkurrerar inte med oss”

FighterMag har tidigare rapporterat om att organisationen Bellator har fått en ny president vid namn Scott Coker. Nu menar UFC-presidenten Dana White att Bellator inte alls är på samma nivå som UFC och inte konkurrerar med dem.

Bellator har kämpat med nedåtgående siffror på senare tid, och i juni meddelade grundaren Bjorn Rebney att han skulle avgå. Den som tog över Rebneys position var den före detta Strikeforce-VD:n Scott Coker. Bellator är en av de största MMA-organisationerna efter UFC och förhoppningarna var höga att Coker skulle återuppliva organisationen. Snart efter Rebneys avgång meddelade Scott Coker att han skulle forma om turneringsformatet i Bellator till en mer traditionell modell likt UFC har i dagsläget. Han skrev även ett öppet brev där han ville att ”Bellator ska bli förstahandsvalet för världens bästa fighters.”

Nyligen uttalade sig White angående framtiden för Bellator;

”Jag tror inte han (Coker) kommer att konkurrera med oss. Jag tycker inte att Bellator är på samma nivå som oss (UFC). Jag tror att han kommer att gå in där och försöka göra allt han kan för att hålla skeppet flytande. Rebney gjorde det här till en konfrontativ grej, och ni känner mig – om man rör mig så kommer jag röra dig tillbaka. Nu är han borta och det finns folk på Spike TV som jag gillar och respekterar. Jag gjorde affärer med dem killarna och jag tror att om man frågar dem så skulle de säga att jag antagligen är den bästa killen de någonsin gjort affärer med. Jag åt, sov och andades Spike TV. Jag gjorde allt jag kunde för att göra det så framgångsrikt som möjligt och de är inga dåliga killar. Scott Coker är inte heller en dålig kille, så jag har verkligen inget negativt att säga om honom, men jag ser inte på dem (Bellator) som konkurrens.”

UFC expanderar kraftigt runt om i världen och arrangerar fler och fler galor. Kommer Bellator att segla upp som ett möjligt hot mot UFCs marknadsandelar med Scott Coker vid rodret framöver?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer