Nyhet

Pat Miletich hedrad och tacksam efter att ha blivit invald i UFC Hall of Fame

I söndags blev UFC legenden Pat Miletich invald i UFC Hall of Fame. Här kan du läsa utdrag från det tal Dana White och Miletich själv höll i samband med ceremonin.

Dana White talade först och han pratade såklart om Miletichs tid i UFC men också om vad som hände när Miletich och UFC hade en dispyt.

Dana White:

”När vi köpte företaget 2001 så hade Pat det bästa MMA gymet. När vi köpte företaget så hade han i princip varje mästare hos sig, han var själv mästare, Matt Hughes blev sen mästare och han kom från Pats gym. Tim Sylvia blev heavyweight mästare, Jens Pulver blev den första lightweight mästaren när han vann över BJ Penn. Listan kan göras lång av talanger som kommit från Pat Miletichs gym.

Det finns ett rykte som säger att det var en stor dispyt mellan UFC och Pat Miletich, inte riktigt sant. Pat Miletich var förbannad på mig under en lång tid. När vi gick in i den tredje säsongen av The Ultimate Fighter så hade jag ringt Pat och frågat om han kunde tänka sig att coacha ett av teamen mot Carlos Newton. Pat tackade ja.

Sedan strulade det till sig och Ken Shamrock och Tito Ortiz blev coacher i den säsongen istället. Jag hanterade inte det där på rätt sätt och jag bad om ursäkt till Pat. Men Pat var upprörd och jag kan inte klandra honom. De var definitivt dåligt skött, fel hanterat.”

Pat Miletich:

”Det fanns en period i MMAn, många som varit med länge kommer ihåg, när sporten hade en fot i graven och den andra balanserandes på ett bananskal. Vi hade problem. Så man måste ge dem cred som förtjänar cred. Lorenzo och Frank Fertitta och Dana White räddade den här sporten och ingen av oss skulle vara här om det inte var för dem. Vi uppskattar verkligen det. Jag tycker också att vi alla bör tacka Gracie familjen för de var dem som tog tillbaka sporten. Jag har haft ett fantastiskt liv, jag har en fanstastisk familj och fina vänner. Jag är väldigt tacksam, väldigt hedrad över att vara här. Tack. ”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer