Nyhet

Glory: Schilling och Barrett gräver ner stridsyxan

Bråken mellan Joe Schilling (18-6) och Wayne Barrett (5-1) har pågått en längre tid efter de två herrarna uttalat sig negativt om varandra inför Glory 12: New York. Nu har de mötts 2 gånger, senast i seminfinalerna på Last Man Standing då Schilling vann på domslut efter en intensiv fight. De båda har efter deras senaste möte bestämt sig för att gräva ner stridsyxan.

Schilling uppger att de båda har pratat ut efter Last Man Standing;

“Jag pratade med honom efter fighten och jag sa “kan vi sluta med det här tjafset fram och tillbaka i media nu?”. Han höll med. Jag sa att han inte behöver göra ett namn för sig själv genom mitt namn, att han har sitt eget namn nu. Jag har aldrig haft något emot Wayne, han är ung i sin karriär och i den första fighten så underskattade jag honom på grund av hans record. Men han fick mig att äta upp mina ord då han sänkte mig två gånger i den första fighten.”

Han menar även att han känner igen sig i Barretts situation som en ung up-and-comer där varje fight blir ett sätt att göra sig ett namn;

“Jag tycker han säger arroganta grejer ibland men när jag var ung och i början av min karriär gjorde jag samma grej. Jag tror att han kommer att inse att han kan göra sig ett eget namn oavsett om det sitter fast med mitt eller inte. Vi hade ett litet bråk på presskonferensen innan fighten där han signerade en poster över mitt ansikte. Han tyckte det var kul men små omogna grejer som den klarar han sig utan. Jag har inget emot Wayne och tror han kan bli någon att räkna med i framtiden.”

Angående hur det är att slåss med Wayne och hur viktklassen ser ut i dagsläget säger Schilling;

“Jag ogillar att slåss med honom, hans stil är jobbig. Det är bra för honom, jag är säker på att det är exakt det han vill. Men om jag är ärlig så tror jag att jag, Artem (Levin), Simon (Marcus) och Wayne (Barrett) kommer att köra en del mot varandra. Vi är toppkillarna och fansen kommer gilla dem fighterna. Jag vill bara inte fightas med Wayne så många fler gånger.”

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer