Nyhet

Vem möter Frankie Edgar härnäst?

Efter vinsten mot legendaren och forne mästaren BJ Penn (16-10-2 MMA, 12-9-2 UFC) på The Ultimate Fighter 19 Finale i Las Vegas är frågan vem Frankie ”The Answer” Edgar (17-4-1 MMA, 11-4-1 UFC) tar sig an härnäst.

Edgars vinst mot Penn var beslutsam och dominant och Penn kunde inte komma åt Edgar, alls. Lite tung sista match för Penn men Edgar klättrar desto mer i rankingen.

Edgar var i det närmsta likgiltig inför vad Penn försökte slänga i hans väg och han har kanske aldrig sett så snabb och lätt ut på fötterna. Featherweigth verkar vara en division som passar Edgar riktigt bra och han har 2-1 i vinster sedan han flyttade ned från lightweight. Den enda förlusten han har är mot Jose Aldo när de möttes i titelmatchen på UFC 156 i februari 2013. Aldo vann den matchen på enhälligt domslut och trots det är det flera som kände att den vinsten hade varit Edgars med andra domare runt buren.

Jose Aldo (24-1 MMA, 6-0 UFC) är skadad och hans match mot utmanaren Chad Mendes (16-1 MMA, 6-1 UFC) som skulle gått på UFC 176 är framflyttad. Det finns inte så många uppgifter kring Aldos skada så det är svårt att veta när han kan tänkas vara tillbaka. Samtidigt känns det inte aktuell med ett interim bälte som Mendes och Edgar skulle kunna fightas om. Dessutom har ju Dana White i princip lovat Cub Swanson en chans på titeln efter att han vann mot Jeremy Stephens på UFC Fight Night 44.

Kanske nästa match blir Edgar vs Swanson för att ta reda på vem som blir näste utmanare efter Mendes?

Eller så låter Dana White Swanson få chansen och Edgar bli lite mer varm i kläderna först i sin nya viktklass. Edgar har trots allt ”bara” gått tre matcher i featherweight.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer