Nyhet

TUF 19 Finale Edgar vs. Penn i siffror

I helgen gick finalen i The Ultimate Fighter 19 där main event var Frankie Edgar vs. BJ Penn. Matchen de två emellan slutade med en förlust och pensionering för den forne mästaren Penn och ett steg närmare contenderplatsen för en hungrig Edgar. Eventet i siffror finner ni nedan.

Antalet åskådare på galan var 6500 vilket får ses som bra med tanke på att UFC 175 gick dagen innan med ett ganska späckat fightcard och hade ca 10000 åskådare. Biljettintäkterna slutade på 835000 USD, för UFC 175 var motsvarande siffra 4,2 miljoner USD. Som en jämförelse kostade biljetterna i en kategori 1500 USD på UFC 175 medan samma platser kostade 195 USD på TUF 19-finalen.

Det var tredje mötet mellan Penn och Edgar där Edgar visade sig vara den dominanta fightern som kontrollerade matchen. Edgar vann till slut på TKO i tredje ronden.

Fight of the Night blev matchen mellan Leandro Issa (12-4) och Jumabieke Tuerxun (14-2). I den matchen såg det ut som att Tuerxun skulle vinna men Issa fick till en armbar och tillslut vann på submission i slutet av tredje ronden. För nomineringen Fight of the Night förtjänade de båda herrarna varsin bonus om 50000 USD.

Adriano Martins (26-7) fick en spark i skrevet från Manuel Puig (11-3) men lyckades träffa med ett slag som renderade i en KO i första ronden.

Både Martins och Issa vann den här kvällen nominering för Performance of the Night och vann således 50000 USD var. Detta resulterade i en total bonus om 100000 USD för Issa och 50000 USD var för Martins och Tuerxun.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer