Nyhet

Ray Longo till Vitor Belfort: ”Sluta ljuga inför dina barn”

Chris ”All-American” Weidman (12-0 MMA, 8-0) försvarade som bekant sitt UFC bälte i middleweight på UFC 175 som gick på Mandalay Bay i Las Vegas i helgen. Om förutsättningarna finns kan Vitor ”The Phenom” Belfort (24-10 MMA, 6-2 UFC) bli nästa utmanare.

Weidman vann den spännande och fem ronder långa titelmatchen mot Lyoto ”The Dragon” Machida på enhälligt domslut. Efter att ha vilat upp sig lite kommer nu Weidman blicka framåt nästa utmanare. Under förutsättning att Belfort blir benådad av Nevada State Athletic Commission (NSAC) för sina dopingbrott kan han bli näste utmanare för UFCs middleweight titel.

Weidmans coach, Ray Longo, säger att Weidman går upp mot Belfort vilken dag i veckan som helst men förväntar sig då att Belfort skärper sig, spelar enligt reglerna och slutar ljuga inför sina barn.

”Jag tror att hela världen i lördags såg vilken hårding Weidman är. Jag säger så här till Vitor Belfort: ”Spela enligt reglerna, skärp dig och sluta ljug”. Vad är det du står för? Du har barn, du ljuger för alla? Om han bara spelar enligt reglerna så kommer Weidman att möta honom när som helst.”

Weidman vs Belfort var egentligen planerade som main event på UFC 173 i maj i år. Men eftersom Belfort åkte dit i dopingtest inför galan så blev det inget med det och Belfort blev satt på avbytarbänken på obestämd tid. Nu behöver Belfort dels bli ren och därefter måste han övertyga kommissionen (NSAC) att han fortsättningsvis kommer följa reglerna.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer