Nyhet

BJ Penn berättar om sin karriär och dess avslut

Det var en dyster stämning i lokalen då BJ Penn förklarade varför han väljer att avsluta sin karriär:

”Det här är slutet, jag behövde ett avslut. Om inte den här kvällen hade blivit av, så hade jag alltid undrat hur den skulle sluta. Jag hade sprungit fram och tillbaka till Dana, bönat och bett om att få komma tillbaka.”

Penn som nu är 35 år gammal, har inte haft en seger på nästan fyra år. Han insåg att det var dags att gå i pension, precis innan matchen stoppades i tredje ronden.

”När blodet började rinnan över ögonen och matchen började kännas riktigt tuff, insåg jag att det krävs en extremt hög energinivå för att konkurrera med de bästa i världen. Du kan ha planerat alla tekniker och räknat ut en plan för hur matchen ska se ut, men i slutändan handlar det bara om att ha energi för att ens ha en chans mot dessa grabbar. Det är oerhört hög kvalité på dagens UFC fighters.”

Penns sista match på UFC 175 mot Edgar var inte direkt övertygande. Edgar fick nämligen in 159 slag mot Penn, som hade 60 slag. Av de 159 slagen räknades 90 som fullträffar, medans Penn bara fick in 13.

Det var en så smärtsam match att titta på, att Dana faktiskt lämnade sin plats under tredje ronden.

Penn berättar om hans karriär och varför han tror sig vara så folkkär:

”Min bästa stund i UFC nu när jag blickar tillbaka, måste vara när jag blev mästare i två viktklasser. Jag tror att det som gjorde min karriär spännande att titta på, är för att jag haft dessa rivaler genom åren. Alla pratade om Roy Jones i början av hans karriär, han hade aldrig någon att fightas mot, och det är det som gör ens karriär storslagen. Jag är faktiskt välsignad som haft dessa rivaliteter med tre stora fighters.”

”Folk kan relatera till mig, jag är bara en vanlig människa, under lågsäsong är jag överviktig, och jag gör alltid mitt bästa, precis som alla andra.”

Dana hyllar Penn för hans otroliga UFC karriär:

”Han är en legend, han hjälpte oss att bygga UFC. Listan kan göras lång för vad BJ Penn har gjort. Jag har sagt det miljoner gånger, han har en vacker fru, han har vackra barn, han har en fantastiskt familj, han äger ett ’UFC B.J Penn’ Gym i Hawaii. Vad mer vill du ha BJ? Det finns inget kvar att bevisa, fighting är en ung mans sport.”

I videon ser vi BJ Penns bror, JD Penn berätta om matchen och om sin brors tid i UFC.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer